skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

Mälarhöjdens skola är en av Stockholms stads största grundskolor. Det är en F-9-skola med ca. 1200 elever och 150 personal. Den ligger nära storstaden med goda kommunikationer och nära naturen vid Mälaren. Skolan har höga resultat, god ekonomi och många elever söker till vår skola. Vi satsar mycket på utveckling där systematisk kompetensutveckling av personalen är en naturlig del. Utöver satsningar på digitalt och kollegialt lärande, driver skolan ett eget elevhälsolyft för att arbeta främjande och förebyggande kring elevhälsa. Skolan har ett starkt värdegrundsarbete som bl.a. gjort oss HBTQ-certifierade.

Vår restaurang är en plats för trivsam samvaro där det serveras god och näringsriktig mat.                 


Arbetsbeskrivning

I det fortlöpande arbetet ingår bland annat planering, genomförande, bedömning samt utvärdering av undervisningen för årskurs 7-9. Du kommer ingå i ett arbetslag och ämneslag där du tillsammans med andra kollegor samarbetar och utvecklar undervisningen. Du samarbetar även med vårdnadshavare, elevhälsoteam och skolledning med syfte att stödja eleverna mot en högre måluppfyllelse.

I tjänsten ingår ett delat mentorskap. Du dokumenterar och stödjer eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling.

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad so-lärare, behörig för årskurs 7-9 och i alla fyra so-ämnen. Det kan också vara aktuellt med so-ämnen i kombination med ytterligare ett ämne.

Som person är du strukturerad, planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är intresserad av att utveckla din egen profession och att driva utvecklingen i dina ämnen framåt. Du har goda ledaregenskaper och en förmåga att kommunicera samt skapa positiva relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. I din undervisning är du väl medveten om elevernas olika förutsättningar att ta till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla den. Då elevhälsa alltid är ett pågående utvecklingsområde ser vi att du har förståelse för samt erfarenhet av att arbeta med ledning och stimulans på olika sätt.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    190812
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/2877

Kontakt    
Camilla Mild/Bitr. rektor, 0850843807
Facklig företrädare    
Helena Lund, LR, 076-124 38 50
Inge Hedén. Lärarförbundet, 076-124 37 87
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

SO-lärare till Mälarhöjdens skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Dela detta jobb