skoljobb.se

Socialpedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-09-27

Ansök nu

Socialpedagog

Engagerade och skickliga pedagoger är avgörande för elevernas lärande och en skolas kvalitet. I Sollentuna och på Silverdalsskolan lär vi av varandra och delar med oss av kunskaper och erfarenheter. Vi har höga förväntningar på både elever och medarbetare och erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever.

Skolan är viktig för våra elever och det avspeglas i studieresultaten som är mycket goda. Silverdalsskolan präglas av trygghet och trivsel bland eleverna och vi är Olweus-certifierade sedan flera år tillbaka.

Vi som arbetar på Silverdalsskolan ser olikheter som en tillgång, vi stöttar varandra och är måna om en positiv kultur där vi hela tiden utvecklas. Vi vågar lova att du kommer att känna dig välkommen och trivas hos oss!

I Sollentuna kommun arbetar vi med Googles plattform vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. All personal och elever har tillgång till en egen dator eller iPad.

Uppdragsbeskrivning

Som socialpedagog arbetar du nära både lärare och fritidspersonal med arbetsuppgifter som har med undervisning och lärande att göra i vid bemärkelse. Du är en resurs för elevers lärande i skolans samlade uppdrag, både lärande och fostran.

Under skoltid finns du med i klassrummen och ute på raster. Du finns som ett stöd vid växling mellan aktiviteter, t ex inför och efter idrottslektioner. På fritidstid finns du med i lekar och aktiviteter tillsammans med eleverna. Ibland deltar du i möten med skolans elevhälsoteam utifrån din profession.

Arbetet innebär att du planerar och leder vissa aktiviteter under rast- eller fritidstid, men ibland även följer eleverna i aktiviteter andra planerat. De aktiviteter du planerar är ofta inriktade på att vara hälsofrämjande och gruppstärkande i stort. Hos oss är elevhälsa en angelägenhet för all personal och din kompetens kompletterar övrig pedagogisk personal.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att lösa sådant som kan uppstå mellan elever och du håller kontakt och samarbetar med vårdnadshavare vid behov.

Tjänsten är ett vikariat under ht 2019 med omfattning 75-100%.

Kvalifikationer

Utbildning till socialpedagog, beteendevetare eller motsvarande.

Erfarenhet av att arbeta i barn-/elevgrupper, gärna i ett flerspråkigt sammanhang.

Erfarenhet av att att organisera rastaktiviteter och leda grupper av barn.

Erfarenhet av arbete med barn som skolan på olika sätt behöver anpassa verksamheten lite extra för.

Personliga egenskaper

Du har pedagogisk insikt och god förmåga att skapa kontakt.

Du samarbetar väl med både elever och vuxna.

Du ser, söker och finner elevs förmågor och söker anpassningar och lösningar i verksamheten när svårigheter uppkommer.

Du är väl förankrad i skolans värdegrund och omsätter den i praktik även i pressade lägen.

Du har starkt engagemang för varje elevs lärande och utveckling.

Utöver ovanstående formulerar du dig väl i tal och skrift, är lyhörd och har förmågan att entusiasmera och engagera elever.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 24 september 2019. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Vi behöver inget konsult- eller annonsstöd i rekryteringen. De som själva är intresserade av tjänsten är varmt välkomna att höra av sig med eventuella frågor.

Tjänsten kan även komma att tillsättas av en fritidspedagog.

Dela detta jobb

Socialpedagog

Sollentuna kommun