skoljobb.se

Socialpedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-09-24

Ansök nu

Socialpedagog

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Socialpedagog till Internationella Engelska Skolan i Lund
Internationella Engelska Skolan Lund är en åk 4-9 skola med 730 elever och 80 medarbetare. Vi söker nu en engagerad och drivande Socialpedagog primärt för årskurserna 4-6.Du tror på att varje elev kan och har möjlighet att nå sin fulla potential och du har ett naturligt intresse för de sociala sammanhang elever befinner sig i. Du delar IES värderingar och etos och tycker att en säker och trygg skolmiljö är grunden för lärande. Som person är du självständig men tycker om att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en sann pedagog som har lätt för att kommunicera med elever och lärare och att bygga broar däremellan. Känner du att det här är du? I så fall är du välkommen att söka till vår skola i Lund.

Vi söker en socialpedagog som har god vana att möta ungdomar och skapa trygga relationer.

Vi ser att du som söker tar egna initiativ och är drivande i skolans trivsel och trygghet. Samarbete med elever, vårdnadshavare och personal på skolan är en viktig del vilket kräver att du är en god kommunikatör både i skrift och språk. Att kunna tala och uttrycka dig väl på både engelska och svenska är en nödvändighet. På IES Lund arbetar vi utifrån ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att vi ser möjligheter och utvecklingspotential i det dagliga arbetet och i bemötandet med våra elever. Som socialpedagog förväntar vi oss att du har god inblick i det "sociala läget" vilket du skaffar dig på olika sätt genom att vara ute och delaktig i verksamheten.

Dina arbetsuppgifter
Som socialpedagog ansvarar du tillsammans med kurator och specialpedagog för det främjande och förebyggande arbetet gällande elevernas mående och deras sociala utveckling i årskurserna 4-6. Du är ett stöd för personalen i deras förebyggande arbete att forma eleverna till trygga och sociala individer både enskilt och i grupp. Rastverksamhet är en arena där elever lär sig sociala koder och där finner vi också ditt engagemang. Ibland behövs ett arbete göras i en grupp för att vända en negativ norm vilket innebär att du kommer att arbetet kommer att koncentreras där vid behov. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som erhåller eftergymnasial utbildning med examen inom socialpedagogik. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, gärna inom skola eller fritidsverksamhet. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet för uppdraget.  

Tjänsten riktar sig till elever i årskurs 4-6. Tillsättning efter överenskommelse.

Om IES
Vi är en skola med en tydlig struktur som möjliggör för lärare att fokusera på att undervisa och där eleverna vet vad som förväntas av dem. Vår värdegrund utgår från att vi tror på elevernas förmåga och potential och vi sätter lärande och kunskap i första rummet. Eleverna lär sig att ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och skolans miljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva.

Vi är en internationell skola som följer den svenska läroplanen och undervisningen bedrivs både på svenska och på engelska. I ämnet svenska och SO bedrivs undervisningen bara på svenska. IES är unikt med den breda kompetens våra internationella och svenska lärare tillsammans utgör. Erfarenhet och utbildning från hela världen möts för att skapa den bästa lärmiljön för våra elever. 

Välkommen med din ansökan, vilken du sänder till jobs.lund@engelska.se. Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Märk ansökan med ”Socialpedagog".

Efetrsom tjänsten är ny börjar vi med ett 1-års kontrakt för att kunna utvärdera verksamheten och om allting är till allas belåtenhet kommer vi att omvandla den till en tillsvidaretjänst. Sysselsättningsgrad 100%. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola.

Dela detta jobb

Socialpedagog

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB