skoljobb.se

Socialpedagog

Företag Region Gotland
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-09-30

Ansök nu

Socialpedagog

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Gotlands folkhögskola ingår som en del i utbildnings- och arbetslivsförvaltningen. Folkhögskolan har en lång tradition och historia på ön, sedan 1876 har verksamhet bedrivits i huvudsak från Hemse. Sedan 2003 har en ny enhet vuxit fram och etablerats i Fårösund. Verksamheten bedrivs året runt, förutom våra läsårskurser där ca 350 deltagare studerar bedrivs även ett 30-tal sommarkurser med uppemot 750 deltagare.

Arbetsuppgifter

Du kommer i första hand att arbeta i den särskilda undervisningsgruppen Enter på folkhögskolans allmänna linje i Hemse. Enter är en studiegrupp i första hand för vuxna deltagare med diagnos inom Austismspektrum-området/NPF som studerar på grundskole- eller gymnasienivå. Tillsammans med lärare arbetar du som stöd för våra deltagare i studierna och har även individuella stödkontakter. Du deltar vid lektioner men är inte ansvarig för undervisningen. Dina uppgifter sträcker sig över hela skoldagen och omfattar olika sorters kontakt och stöd med de studerande. Du arbetar i ett arbetslag tillsammans med socialpedagoger och lärare.

Kvalifikationer

Socialpedagogutbildning eller annan utbildning som prövas likvärdig. 
Dokumenterade kunskaper om och erfarenhet av NPF är meriterande. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du är lyhörd, har initiativ- och samarbetsförmåga och är lösningsinriktad. 

Erfarenhet av arbete med människor är meriterande.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!
 

Kontakt

  • Per Olof Sahlberg
    Bitr rektor och linjeledare
    0498-203666, 0704-476820
  • Fackliga representanter 
  • Bo Hansen
    0737-658662

Dela detta jobb

Socialpedagog

Region Gotland