skoljobb.se

Socialpedagog åk 7-9 vikariat

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-07-06

Ansök nu

Socialpedagog åk 7-9 vikariat

Socialpedagog till Oxbacksenheten

En dag på jobbet
Nu söker vi dig som vill arbeta med och göra skillnad för elever på högstadiet. Här får du chansen att spela en nyckelroll i trygghetsarbetet i åk 7–9 på Mariekällskolan och vidareutveckla verksamheten i nära samarbete med engagerade kollegor, skolledning och EHT. Tjänsten är till att börja med ett vikariat, med möjlighet till förlängning. 
Dina arbetsuppgifter kommer att variera utifrån elevernas och verksamhetens behov. Det kan handla om att möta upp eller hämta elever i behov av en lugnare start på morgonen eller att tillsammans med lärarna arbeta med trygghet och studiero. Du fungerar som ett stöd och trygg vuxen på såväl individ- som gruppnivå under lektioner och övergångar. Tillsammans med vårt väletablerade närvaroteam ansvarar du för det övergripande närvaroarbetet på högstadiet samt följer upp problematisk skolfrånvaro. Du ansvarar för att planera och genomföra gemensamma rastaktiviteter varje vecka.
Som socialpedagog hos oss har du en central roll i skolans trygghetsteam och EHT. I tjänsten ingår administrativa uppgifter inom din roll, t.ex. planering, dokumentation, utredning samt uppföljning av kränkande behandling. Du samverkar och håller kontakt med externa aktörer, såsom fältare, lokalpolis, socialtjänst, etc.

Vem är du?
Vi söker dig som har förmågan att tänka utanför boxen, som har lätt för att bygga och upprätthålla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du självgående, strukturerad och lösningsfokuserad. Du är lyhörd och flexibel, tycker om att arbeta med människor och har en stark tilltro till att alla kan lyckas med rätt förutsättningar. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
Du har en bakgrund och utbildad socialpedagog. Du har erfarenhet av arbete med barn i tonåren. Du är väl förtrogen med skolan som organisation och dess roll i samhället.

Vi erbjuder dig:
•    En utvecklande roll som fritidspedagog och utvecklingsansvarig av fritidsklubben.
•    Ett nära samarbete med all personal på skolan.
•    Pedagogisk lunch.
•    Medarbetarförmåner i Södertälje kommun, t.ex. friskvårdsbidrag (3000 kr/år).

Om oss
”Vi lär oss för livet, tillsammans lyckas vi!”
Oxbacksenheten består av två kommunala skolor, Oxbacksskolan (F–3) och Mariekällskolan (4–9). Båda skolorna ligger centralt i Södertälje kommun och har högt söktryck. Idag har vi ca 750 elever och 80 anställda. Vi är en mångkulturell skola och arbetar ständigt med hur vi kan utveckla och förbättra våra arbetssätt för att möta alla elever.
Lärande och trygghet står i fokus i verksamheten. Hos oss har alla vuxna på skolan en central roll i arbetet med att se alla elever och verka som en trygg vuxen i skolvardagen. Skolans värdegrund vilar på en ansvarskultur där det är viktigt att alla är med och definierar behoven och tillsammans prioriterar efter de resurser som finns. Vi strävar efter ett arbetsklimat där alla medarbetare kan bidra och utveckla verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Socialpedagog åk 7-9 vikariat

Södertälje kommun - Utbildningskontoret