skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Mälarhöjdens skola är Stockholms största grundskola F-9. Skolan har 1180 elever och ca 150 personal. Den ligger nära storstaden med goda kommunikationer och nära naturen vid Mälaren. Skolan har höga resultat, god ekonomi och många elever söker till vår skola. Vi satsar mycket på utveckling där systematisk kompetensutveckling av personalen är en naturlig del. Utöver satsningar på digitalt och kollegialt lärande, driver skolan ett eget elevhälsolyft för att arbeta främjande och förebyggande kring elevhälsa. Skolan har ett starkt värdegrundsarbete som bl.a. gjort oss HBTQ-certifierade. Vår restaurang är en plats för trivsam samvaro där det serveras god och näringsriktig mat.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en person till vår studio, en verksamhet där vi har elever i behov av stöd. I studion finns det pedagoger som planerar, genomför och följer upp den pedagogiska verksamheten. Din roll kommer att vara att hjälpa eleverna med redskap för att förstå sin egen roll i lärandet, att skapa motivation utifrån de förutsättningar som eleverna har, samt att bistå pedagogerna i den dagliga verksamheten. I ditt arbete uppmärksammar och stödjer du elever med sociala svårigheter i skolmiljön. Du identifierar behov och du arbetar aktivt med insatser för en förändring, genom t.ex. motiverande samtal och strukturerad beteendeträning.

Vi ser gärna att du är utbildad socialpedagog eller beteendevetare. Du har tidigare arbetat med elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Du har god förmåga att kommunicera väl med olika målgrupper som elever, vårdnadshavare samt skolpersonal på ett balanserat, lågaffektivt och respektfullt sätt. Du är van vid att samarbeta och att arbeta i en miljö som kräver flexibilitet och stor initiativförmåga. Du kommer att ingå i ett arbetslag med pedagoger som arbetar i studion och du kommer att vara i nära samarbete med skolans Elevhälsoteam. Tjänsten är ett vikariat under vårterminen 2019 med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Utbildning till socialpedagog, beteendevetare eller socionom är meriterande.

Erfarenhet krävs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningsform: Vikariat

Omfattning:   80-100 %

Tillträde:  2019-01-08

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2019-01-08
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6910
Kontakt
  • Malin Röhr, bitr. rektor , 08-50843811 malin.rohr@stockholm.se
  • Micael Pettersson, rektor , 08-508 438 47 micael.pettersson@stockholm.se
Facklig företrädare
  • Helena Lund, lärare, Lärarnas Riksförbund , 08-50843850 helena.lund@stockholm.se
  • Inge Hedén, Lärarförbundet , 08-50843787 inge.heden@stockholm.se
  • Nille Zetterberg, lärare/skyddsombud , 08-50843873 nils-christian.zetterberg@stockholm.se
Publicerat 2018-10-26
Sista ansökningsdag 2018-11-18
Utbildningskrav Högskola/universitet

Socialpedagog eller beteendevetare

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-18

Ansök nu

Dela detta jobb