skoljobb.se

Socialpedagog eller Lärarassistent kunnig inom NPF sökes till ny klass!

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Socialpedagog eller Lärarassistent kunnig inom NPF sökes till ny klass!

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vendelsömalmsskolan är en F-9 skola med drygt 600 elever och 100 kompetenta medarbetare. Vi strävar efter att lägga grunden för livslångt lärande och att varje elev ges möjligheter att utifrån sina förutsättningar utvecklas både kunskapsmässigt och socialt. Vår värdegrund vilar på fyra ord: kunskap, glädje, trygghet och samarbete.

Just nu söker vi en socialpedagog eller lärarassistent till en liten grupp för elever i högstadieåldern som har behov av ett mindre sammanhang.

Ditt uppdrag

Du kommer vara spindeln i nätet i denna grupp, mentor för eleverna samt den som har den dagliga övergripande kontakten med eleverna samt deras vårdnadshavare. Du är deras stöd i sociala sammanhang, sköter den mesta delen av dokumentation kring dessa elever samt är den person som har den mesta föräldrakontakten. Då verksamheten blir ny för hösten 2019 kommer du kunna bygga upp den i mångt och mycket ihop med skolledningen.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har erfarenhet av skolans värld, och som antingen är utbildad socialpedagog eller lärarassistent i grunden. Du behöver ha kunskap och erfarenhet av elever som har NPF diagnoser och förstå hur man bemöter dem på ett passande sätt. Erfarenhet av arbete i skolan är viktigt då det även kommer ingå en del dokumentation.

Du behöver också ha stor empati och vara bra på att skapa relationer, samt ha en bra samarbetsförmåga då du kommer samarbeta med lärare i skolan. Flexibilitet är viktigt om man jobbar i en sådan grupp samtidigt som man måste kunna skapa goda strukturer och rutiner för eleverna. Du behöver vara ett stöd i det sociala samspelet mellan eleverna och hjälpa dem när de hamnar i svåra sociala situationer.

Det är viktigt att du har en personlig mognad och är förtroendeingivande för både elever och föräldrar. Har du arbetat som elevassistent i en liten grupp, lärarvikarie med mentorsuppdrag eller liknande är det meriterande.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Du kommer även ingå i ett arbetslag med medarbetare som ingår i en annan liten grupp för högstadieelever.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Kontakt: Anna Vardiero 
08-606 70 00

Facklig företrädare: 
Fackliga företrädare kontaktas via växeln 
08-606 70 00

Dela detta jobb

Socialpedagog eller Lärarassistent kunnig inom NPF sökes till ny klass!

Haninge kommun