skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Skarpatorpsskolan är en kommunal F-9 skola i Skarpnäck. Skolan består av två byggnader F-3 respektive 4-9. Vi har också en grundsärskola F-6 i egna lokaler. Skarpatorpsskolan består av totalt 520 elever och 110 medarbetare. På 4-9 är det cirka 270 elever och 40 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som socialpedagog på Skarpatorpsskolan ska du arbeta preventivt för att eleverna i årskurs 7-9 ska göra välgrundade val inför sina gymnasiestudier och skapa bättre förutsättningar för att de påbörjar och fullföljer dessa.

Vi söker dig som är kreativ, initiativrik och nyfiken, utmanas av att testa olika vägar och metoder, strukturerat och organiserat - självständigt och tillsammans med andra. Du har en inställning att alla, oavsett vem, kan lyckas!

Du kommer att fungera som ett kompletterande stöd för eleverna på skolan. Du kommer vara den som enskilt och tillsammans med kollegor på skolan arbetar motiverande, lösningsinriktat och engagerat direkt med eleverna. Du arbetar enskilt och/eller i grupp med vägledande samtal och coachning med elev, och ibland med föräldrar, med fokus på framtidsplanering och studieval. Du kommer att gå på öppna hus, organisera olika studiebesök, praktikdagar och sociala aktiviteter. Du kommer att arbeta nära skolans elevhälsa och mentorer.

I rollen som socialpedagog ingår följande arbetsuppgifter:

- Arbeta coachande och individfokuserat med utgångspunkt i ett socialpedagogiskt förhållningssätt

- Vara en del i det kontinuerliga arbetet på skolan

- Samverka med berörda professioner på skolan, och i lokalsamhället

- Planera och strukturera det egna arbetet

- Löpande rapportera till kollegor, arbetsledare och chef

- Arbeta utifrån ett jämställt och jämlikt förhållningssätt

- Regelbunden dokumentation

- Arbeta aktivt med närvaro på skolan

- Stödja och organisera kamratstödjarna på skolan.

Målet är att insatsen ska leda till att eleverna i årskurs 9 får ökad tilltro till sin egen förmåga, ökad motivation och lust inför skolan och kommande gymnasiestudier samt förmågan att göra mer välgrundade gymnasieval.

Socialpedagogens roll är skräddarsydd efter eleven och dennes behov. Arbetet sker i samspel med eleven, vårdnadshavaren, dess skola samt eventuella nätverk runt eleven.

Kvalifikationer

Du som söker har eftergymnasial utbildning med inriktning på socialpedagogik, alternativt beteendevetenskap, pedagogik, eller socionomexamen.

Du skall arbeta med elever såväl enskilt som i grupp och måste därför ha god förmåga att anpassa arbetssätt och insatser utifrån den enskildes och/eller gruppens behov.

Du skall ha erfarenhet av arbete med unga med psykosocial problematik och unga med stora stödbehov.

Tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Vidareutbildning inom samtalsmetodik (t ex MI) är meriterande. 

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    190325 eller enl ök
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Stockholm
Referensnummer    2019/751

Kontakt    
Gunnar Jonsson, rektor, 0850817180

Sista ansökningsdag    2019-03-01

Socialpedagog/socionom sökes till Skarpatorpsskolan

Regioner
Utgår

2019-03-01

Ansök nu

Dela detta jobb