skoljobb.se

Socialpedagog (tidsbegränsad) till Vällingbyskolan

Regioner
Utgår

2021-12-06

Ansök nu

Socialpedagog (tidsbegränsad) till Vällingbyskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Vällingbyskolan är en F-9 skola som ligger nära Vällingby Centrum. På skolan går ca 820 elever som bor i närområdet i och runt ABC-staden Vällingbys alla typer av bostadsområden/upptagningsområden. Vår skolbyggnad är en K-märkt, häftig, funkisbyggnad med en stor inbjudande skolgård och härliga grönområden runt om. Vällingbyskolan befinner sig i ett spännande utvecklingsarbete med ett stort fokus på språkutveckling, matematisk utveckling, social utveckling samt rörelse för lärande. Detta vill vi ska sippra ned i hela verksamhetens vardagsarbete för att ge varje elev bästa förutsättningar att lyckas med sin skolgång. Vi strävar efter att vara det självklara valet för elever och föräldrar i Vällingby.

Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som strävar efter att arbeta förebyggande. Teamet består av skolsköterska, kurator, specialpedagog/speciallärare, studie- och yrkesvägledare och leds av skolans rektor.

Arbetsbeskrivning

Som socialpedagog på Vällingbyskolans högstadium har du, tillsammans med två kollegor, ett särskilt ansvar för skolans arbete med trygghet, trivsel och studiero . Ditt arbete är främjande och förebyggande och du har eleverna i fokus. En stor del av dina arbetsuppgifter består i att vara ett stöd för elever och lärare i sociala frågor.
Du bidrar till skolans trygghetsarbete genom att ansvara för elevsociala aktiviteter, anordna rastaktiviteter och andra gruppstärkande aktiviteter i syfte att göra skolan tryggare för alla. Du har ett nära samarbete med lärare och Resursteam samt samverkar med vårdnadshavare vid aktuella ärenden.

Kvalifikationer

Du är utbildad socialpedagog eller har annan relevant utbildning. Du är väl förtrogen med skolans uppdrag och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är flexibel, har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationen med kollegor, elever samt föräldrar. För denna tjänst behöver du vara en ansvarstagande och trygg person, som brinner för att skapa en trygg skola. Du har stor integritet och tar egna initiativ där du ser att behov finns och har en förmåga att se till hela verksamhetens bästa. Du ser dig själv som en självklar del för att skapa goda förutsättningar för eleverna.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

     Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

     Heltid/Deltid

Tillträde

     2022.01.10

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     80%-100%

Ort

     Vällingby

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/6858

Kontakt

  • Charlotta Carter, 0850805824

Publicerat

     2021-11-22

Sista ansökningsdag

     2021-12-06

Utbildningskrav

     Högskola/universitet

Dela detta jobb

Socialpedagog (tidsbegränsad) till Vällingbyskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen