skoljobb.se

Södra Ängby skola söker biträdande rektor för lågstadiet

Regioner
Utgår

2020-09-25

Ansök nu

Södra Ängby skola söker biträdande rektor för lågstadiet

 

Arbetsplatsbeskrivning

Södra Ängby skola är en F-9skola med ca 800 elever och 100 personal. Skolan ligger i naturskön miljö i Bromma med närhet till både kommunikationer, naturreservat och bra parkeringsmöjligheter. Hos oss möter du erfarna, kunniga och engagerade kolleger med höga förväntningar på varje medarbetare och elevs utveckling. Du ingår i en ledningsgrupp med tre ytterligare biträdande rektorer där en har sin huvudsakliga tjänst som specialpedagog, administrativ chef och rektor. Södra Ängby skola är en populär skola med ett högt söktryck till alla årskurser och våra elever når sammantaget goda studieresultat. I skolan finns ett driv för att göra Södra Ängby skola tillgänglig och motiverande för alla elever. Nästan alla skolans lärare har lärarlegitimation och det finns en stor vilja och medvetenhet att fortsätta utveckla Södra Ängby skola för att möta framtidens och omvärldens krav. Skolans verksamhetsidé vilar på föreställningen att kunskap och lärande ska stå i centrum för verksamheten och att arbetet ska vara förankrat i forskning eller beprövad erfarenhet. Arbetslag och ämneslag arbetar systematiskt med kollegialt lärande för att ständigt förfina undervisningen. Som chef i Stockholms stad har du tillgång till en rad förmåner som chefsprogram, semesterväxling och friskvård. Södra Ängby skola har också subventionerad mat i toppklass och en ledningsgrupp i världsklass. Du hittar mer om oss på https://sodraangbyskola.stockholm.se och på Facebook https://www.facebook.com/sodraangbyofficiell

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår personalansvar och som biträdande rektor kommer du också att ha ett utökat ansvar för de yngre barnens elevhälsa tillsammans med övrig personal och elevhälsoteamet. En viktig del av arbetet är också att säkerställa att du själv och alla dina medarbetare har de grundläggande färdigheter som behövs för att utveckla skolan mot de mål som du tillsammans med ledningsgruppen och skolans utvecklingsgrupp formulerat. I tjänsten ingår också ekonomiansvar, organisation och administration av lågstadiets verksamhet. Detta arbete sker självfallet tillsammans med medarbetarna och ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi vill att du har relevant utbildning och erfarenhet av att arbeta både på fritids och som lärare under några år innan du blev skolledare. Du har också god digital kompetens och några års erfarenhet av styrning, ledning och personalansvar. Vi ser också att du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift.
 

Vi vill också att:
du är en lagspelare med god förmåga att arbeta självständigt. Du är också en modig ledare som vågar driva svåra frågor utan att vara rädd för att misslyckas. Du har nära till skratt och bjuder på dig själv i olika sammanhang. Du älskar skolutveckling och har en god arbetskapacitet där du utvecklar och delar idéer. Du är också uthållig, lojal och välplanerad med en helhetssyn på verksamheten.
 

Dela detta jobb

Södra Ängby skola söker biträdande rektor för lågstadiet

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen