skoljobb.se

Om tjänsten

Söraby skola är en låg- och mellanstadieskola med omkring 310 elever. Vi har vår verksamhet i nyrenoverade lokaler i samhället Rottne. Skolan är organiserad i arbetslagen fritidshem, årskurserna F-3 och årskurserna 4-6. Vi vill vara en skola i framkant och fr.o.m. hösten 2022 har vi VI-skola med studenter i alla arbetslag. Söraby skolas målsättning är att ge alla elever en god grund för framtiden. Det handlar både om kunskaper och grundläggande värden. Vi värnar om en god kontakt mellan skolan och hemmet. Från skolan vill vi erbjuda alla vårdnadshavare en god inblick i och ett gott samarbete kring barnens skolsituation. Vi anser att det är viktigt att föräldrarna engagerar sig i sina barns skolgång och tycker att deras barns utbildning är betydelsefull för framtiden, vilket är en framgångsfaktor för att de ska lyckas i skolan. På Söraby skola arbetar en kompetent personalgrupp, ett härligt gäng som tillsammans skapar det bästa för våra elever och tillsammans arbetar ni för att skapa goda lärmiljöer utifrån elevens bästa i fokus. Vi söker dig som vill vara en del i detta gäng och som kan bidra till trygghet och trivsel samt hög måluppfyllelse för våra elever. Du kommer att tillhöra arbetslag 46 där du är delaktig i arbetslagsmöten och skolans utvecklingsarbete. Som slöjdlärare i årskurs 36 kommer du att planera och genomföra undervisningen självständigt och tillsammans med närmaste kollega som undervisar i textilslöjd. Tjänsten är en tillsvidareanställning där tjänstgöringsgraden är 60%. Du fångar elevernas intressen och utifrån det skapar du rolig och utmanande undervisning utifrån elevernas förmågor och förutsättningar. Du dokumenterar också elevernas lärande för att möjliggöra deras chanser till att nå sina mål. Förutom pedagogiken arbetar du också med ett aktivt elevhälsoarbete utifrån det salutugena förhållningsättet för att säkerställa att våra elever mår bra och känner sig trygga. Framför allt får vi aldrig glömma att känna glädje i vårt arbete och att vi finns där för eleverna. Hos oss är samarbete viktigt och att vi arbetar aktivt tillsammans i våra arbetslag. Genom samarbete kan alla pedagoger bidra med sin spetskompetens och det gör att vi kan bemöta olika elevers behov av kunskapsinlärning. Det är därför viktigt att du trivs med samarbete med både kollegor, elever, föräldrar och skolans ledning.

Din profil

Vi söker dig som har examen/lärarlegitimation och är behörig att undervisa i slöjd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är en skicklig pedagog med god didaktisk förmåga och har en medveten tanke kring din roll som pedagog. Du utövar ett tydligt ledarskap och arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Utvecklingsarbete ser du som något positivt. Du tar ansvar för och skapar ett gott arbetsklimat med en lugn, trygg och tillgänglig lärmiljö. Du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar och är skicklig på att anpassa undervisningen och skapa goda relationer med så väl elever, vårdnadshavare som kollegor. Du har också ett intresse av att arbeta med digitala verktyg i undervisningen. Du som söker har: - ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke. - förmåga att se och möta varje elev utifrån elevens förutsättningar. - en positiv inställning och kan bidra till utveckling av verksamheten. - ett professionellt förhållningssätt. - ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten. - en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser. -ett intresse av att arbeta med digitala verktyg. -förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Välkommen in med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

 

Anställningen

Omfattning

Deltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Tillträde 2023-08-14 eller enligt överenskommelse

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2023-04-02

Referensnummer

UTBF 63/23

Kontakt

Sara Klaéson

Rektor

0470-796504

Gun Albinsson Bloom

Biträdande rektor

0470-796503

Fackliga företrädare

Facklig företrädare för Sveriges Lärare nås via Växjö kommuns kontaktcenter

0470-41 000

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Söraby skola söker lärare i slöjd

Företag Växjö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-04-02

Ansök nu

Dela detta jobb