skoljobb.se

logo

Sörgårdsskolan söker förstelärare inom allmändidaktik till årskurs 4-6

Ansök nu

Sörgårdsskolan söker förstelärare inom allmändidaktik till årskurs 4-6

Om arbetsplatsen

Sörgårdsskolan är en vacker F-6 skola, med naturen som närmsta granne, belägen i ett villaområde i Skillingaryd. Skolan har en fantastisk utemiljö och det finns tillgång till ett uteklassrum. Varje klassrum har en direkt utgång till utemiljön. Visionen för skolan är "En skola i framkant där alla elever når sin fulla potential". Gå gärna in på Instagram @sorgardsskolan_vaggerydskommun för att se mer av vår verksamhet!

Barn och utbildningsnämndens verksamhetsområde omfattar förskolor, grundskolor samt Fenix kultur och kunskapscentrum som innefattar gymnasium, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Vi arbetar målinriktat för att ge varje barn och elev kunskap och framtidstro som kan följa dem genom livet.

Vaggeryds kommun har två tätorter omgivna av en levande landsbygd i det natursköna Småland. Vårt strategiska läge mellan Jönköping och Värnamo gör kommunen till en attraktiv plats att bo, verka och leva i. Vaggeryds kommun har en stadig tillväxt och är en av länets mest expansiva kommuner. Som medarbetare i Vaggeryds kommun spelar du en viktig roll i kommunens utveckling. Vi vill ge bra service till våra kommuninvånare och här finns plats för dig som vill göra skillnad.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en förstelärare i allmändidaktik till årkurs 4-6. Du kommer att ingå i lärarteamet på skolan, som präglas av hög kompetens, kollegialt samarbete och stort engagemang för elevers lärande och utveckling. Huvuduppdraget för förstelärare är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Huvuddelen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. I uppdraget som förstelärare ingår det att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare.

Som förstelärare i Vaggeryds kommun är du lärledare för kommunens ämnesdidaktiska nätverk, med syfte att driva utveckling i undervisningen. Du kommer kontinuerligt att träffa rektor samt verksamhetschef för planering, uppföljning/analys och utveckling inom ämnet/uppdraget.

Kvalifikationer

För tjänsten som förstelärare krävs att du är legitimerad lärare med ämneskompetens för årskurs 4-6, från och med 1 januari 2014, samt minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Dokumentation krävs.

Som förstelärare har du ett entreprenöriellt förhållningssätt. Du ska ha visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Huvudmannen bedömer även övrigt som särskilt kvalificerat för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Särskilt relevanta kompetenser
• Ha gedigna kunskaper i det ämne eller det ämnesområde, som man undervisar i.
• Utmärker sig som en skicklig lärare.
• Se alla elevers behov och få alla elever att anstränga sig för att lära sig mer så att elevernas resultat förbättras,
• Ha visat sig intresserad av att delta i utvecklingsprojekt, som leder till förbättrat elevresultat,
• Kunna kommunicera och samarbeta med såväl elever, föräldrar och kollegor
• Vara intresserad av att utveckla sin egen professionalism och
kunna anpassa undervisningen efter elevernas förutsättningar och i samband med detta tillämpa en mångfald av metoder och arbetssätt i syfte att förbättra elevernas studieresultat

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-07

 

Ansökan

Referensnummer:   20/146

 

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och
annonsförsäljare.

Dela detta jobb

logo
Sörgårdsskolan söker förstelärare inom allmändidaktik till årskurs 4-6

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen