skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

Slättgårdsskolan ligger mellan Bredäng och Mälarhöjden och är en skola där alla blir sedda. Här får eleverna växa in i skolvärlden tillsammans med engagerade pedagoger; från förskoleklass till skolår 9. Fritidsverksamheten är integrerad för skolår F-3 och för skolår 4-6 finns möjlighet till eftermiddagsverksamhet i vår fritidsklubb.

Vår skolas huvuduppgift är att främja lärandet, så att våra elever stimuleras att inhämta kunskaper i hela sitt liv. För elever och pedagoger i Slättgårdsskolan är det viktigt att eleverna når målen i LGR 11 samtidigt som de har inflytande över sitt eget lärande. Vi följer varje elev noga i deras kunskapsutveckling. Våra elever och pedagoger får stöd via handledare, specialpedagoger, kurator och skolpsykolog i sitt strävande att lotsa eleverna mot förmågor och mål.

Slättgårdsskolan utgår ifrån att elever vill ta personligt ansvar för sitt lärande och sin arbetsmiljö och att inflytandet stärker deras lust att lära. Det finns gott om lekytor och närheten till större grönområden inbjuder till många utomhusaktiviteter.

Skolans utvecklingsområden är IKT i undervisningen, Normkritisk undervisning, matematikutveckling samt Språkutveckling. Alla skolans elever i år 1-9 jobbar 1:1 med iPads.           
 
Läs mer på Slättgardsskolans hemsida.
Här hittar du oss!


Arbetsbeskrivning

Vi söker en entusiastisk lärare, som har funderat på hur man kan utveckla undervisningen, som brinner för att sätta lärandet i fokus och tänka nytt och klokt i nära samarbete med två av våra lärare som blir en del av ett team.

Undervisning och betygssättning i årskurs 6-9 i ämnena Sp/Sv/SvA.

Till din hjälp får du en stödjande lyhörd skolledning, iPads till varje elev och möjligheter att arbeta över ämnesgränser som ett team. Teamet behöver ha tankar kring lärande och lärmiljöer med IKT och en elevsyn med höga förväntningar.

Vi sätter stort värde på dig som vill tänka nytt i kombination med en tydlig pedagogisk tanke. Du blir en del av ett härligt kollegium som präglas av öppenhet och närhet mellan ord och handling.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare (SP/Sv/SvA) och har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd, då dessa elever är integrerade inom grupperna på skolan. Arbetslaget består av ämneslärare, som även är mentorer i en årskurs 7. Vi har även tre kuratorer, som arbetar nära arbetslagen.

Det är viktigt att du gillar att samarbeta och brinner för pedagogik och utbildning.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    190812
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/3034

Kontakt    
Ia Jeckert, bitr rektor, 0761224313
Facklig företrädare    
Herzal Azad, LF, 08-508 24 304
Michael Holmström, LR, 08-508 24 304
 

Sp/Sv/SvA-lärare till Slättgårdsskolan årskurs 6-9

Ansök nu

Dela detta jobb