skoljobb.se

Spännande uppdrag som Socialpedagog

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Spännande uppdrag som Socialpedagog

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Tungelsta skola är "skolan mitt i byn", en lantlig idyll i södra delen av Haninge kommun. Vi har storstaden i form av Stockholms City på bekvämt pendelavstånd, ca 30 minuter med bil (eller pendeltåg). Skolan ligger fem minuters promenad från stationen.

Skolans vision är Vilja, Våga, Vara nyfiken!

Tungelsta skola är organiserad i årskursvisa arbetslag F-9. Varje arbetslag leds av en utvecklingsledare. Alla i teamet är delaktiga för elevernas bästa och vi har inställningen att alla barn gör rätt om de kan. På Tungelsta skola bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete för ökad likvärdighet och goda studieresultat. 

Vi söker dig som är utbildad socialpedagog! 

Vi söker dig som vill vara en del av vårt trygghetsteam på skolan, en förlängning av vårt nuvarande elevhälsoteam. Vi vill att du i din roll ska bidra till skolans värdegrundsarbete genom ett främjande och förebyggande arbetssätt. 

Din roll som socialpedagog hos oss innebär ett nära arbete med övriga kollegor, både lärare och delar av elevhälsoteamet. Du kommer tillsammans med övriga kollegor arbeta för att stärka trygghetsfaktorerna kring eleverna, i detta ingår att ha en kontinuerlig dialog med respektive arbetslag. Du kommer även att ha planerade besök i arbetslagen tillsammans med representanter från elevhälsoteamet, utifrån skolans plan. Som en del i arbetet kommer du även att hålla presentationer för dina kollegor i enheten.

I ditt uppdrag kommer du att kontinuerligt besöka de olika klasserna, i form av planerade besök/presentationer av aktuella ämnen utifrån vårt värdegrundsarbete. En del av uppdraget innebär även att ha mindre samtalsgrupper med elevgrupperna utifrån olika teman. Du är trygg i dialogen med både barn och vuxna, en viktig del av ditt uppdrag innebär en nära kontakt med vårdnadshavare. Du arbetar även ute i verksamheten som en del i att vara nära undervisningen och bygga relation med eleverna. Du har ett elevnära fokus och samarbetar gärna med övriga kollegor.

Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, gärna i skolans miljö. Du har en positiv inställning, ett gott förhållningsätt och förmågan att se det positiva i de personer du möter.

Vi vill att DU med dina kunskaper och erfarenheter bidrar till en fortsatt skolutveckling -  tillsammans med oss! 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Intervjuer kommer att genomföras löpande under tiden för annonsering, sista ansökningsdag 31 maj. 

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: 2023-08-16

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Ort: Tungelsta

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/299

Kontakt: Carola Vårkruse
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga representanter nås via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-04-27

Sista ansökningsdag:
2023-05-31

Dela detta jobb

Spännande uppdrag som Socialpedagog

Haninge kommun