skoljobb.se

Special Pedagogue

Regioner
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Special Pedagogue

About this vacancy

Speciallärare - Årskurs 7-9 med start i augusti 2023

Inför höstterminen 2023 söker vi nu två speciallärare som förstärker vårt elevhälsoteam på Internationella Engelska Skolan i Eskilstuna.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare arbetar du med att stötta elever med behov. Du ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med rektor, pedagoger, vårdnadshavare samt myndigheter utanför skolan.

Vi söker en speciallärare med stort engagemang för elevers lärande, hälsa och utveckling. I uppdraget ingår att arbeta för en välfungerande elevhälsa för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

  • Kartlägga elevers och gruppers behov

  • Planera, genomföra och utvärdera insatser

  • Koordinera arbetet med överlämningar för elever som börjar och slutar på skolan

  • Övergripande ansvar för att koordinera, upprätta och utvärdera åtgärdsprogram.

  • Ta aktiv del av pedagogisk forskning samt använda och sprida forskningsrön och forskningsmetoder för att stärka elevers lärande

  • Delta i skolans elevhälsoteam

  • Delta i skolans systematiska kvalitetsarbete

  • Delta i det årskursövergripande övergripande nätverket för specialpedagogiskt förbättringsarbete

  • Dokumentera i Prorenata

Skolan har ett utvecklat EHT-team som jobbar mot specifika arbetslag utifrån förebyggande och främjande perspektiv. Det arbetet innebär, bland annat, att jobba tillsammans med våra pedagoger och eleverna i klassrummet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation samt påbyggnadsutbildning till speciallärare. Du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Tidigare erfarenhet av arbete som lärare och speciallärare inom grundskolan är meriterande. 

Du behöver även ha god digital kompetens. Mycket god svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har kunskaper i fler språk. 

Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Som person har du har ett bra bemötande samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete Du har en god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Ditt förhållningssätt är relationellt, och inriktat mot att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Special Pedagogue

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB