skoljobb.se

Special Pedagogue

Regioner
Utgår

2023-06-30

Ansök nu

Special Pedagogue

About this vacancy

Om IES Johanneberg

IES Johanneberg startade 2010 och är en årskurs 7-9 skola som ligger centralt i Göteborg. Skolan har 560 elever och ca. 60 personal. Vi är en skola med en tydlig struktur som möjliggör för lärare att fokusera på att undervisa och där eleverna vet vad som förväntas av dem. Vår värdegrund utgår från att vi tror på elevernas förmåga och potential och vi sätter lärande och kunskap i främsta rummet. Eleverna lär sig att ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och skolans miljö samt att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva.

Vi är en internationell skola som följer den svenska läroplanen och undervisningen bedrivs både på svenska och på engelska. IES är unikt med den breda kompetens våra internationella-, och svenska lärare tillsammans utgör. Erfarenhet och utbildning från hela världen möts för att skapa den bästa lärmiljön för våra elever. 

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog  på IES Johanneberg arbetar du tillsammans med andra Specialpedagoger med att stötta elever med behov. Du ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med rektor, EHT, pedagoger, vårdnadshavare samt myndigheter utanför skolan.

Vi söker en specialpedagog med stort engagemang för elevers lärande, hälsa och utveckling. Vi arbetar med att se över hur vi kan utveckla vårt arbete med eleverna på skolan och söker dig som drivs av utveckling. I uppdraget ingår att arbeta för en välfungerande elevhälsa för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

 • Kontroller för skolans specialpedagogiska insatser i skolans akademiska årshjul

 • Kartlägga elever och grupper av elevers akademiska behov via samordning av pedagogiska kartläggningar samt genomförande av pedagogiska utredningar

 • Övergripande ansvar för att koordinera, upprätta och utvärdera åtgärdsprogram

 • Specialpedagogisk handledning och stöttning till lärare

 • Delta i skolans elevhälsoteam-möten

 • Delta i IES nätverksmöte för Specialpedagoger

 • Ha ett specialpedagogiskt samarbete med vår systerskola IES Krokslätt

 • Samverka med externa aktörer, tex. Grundskoleförvaltningen, logopeder samt SPSM

 • Överlämningsansvarig till gymnasieskolan för ESA/AST/IMS tillsammans med SYV

 • Koordinera arbetet med överlämningar för elever som börjar och slutar på skolan

 • Ta aktiv del av pedagogisk forskning samt använda och sprida forskningsrön och forskningsmetoder för att stärka elevers lärande

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation samt påbyggnadsutbildning till Specialpedagog. Tidigare erfarenhet av arbete som lärare och specialpedagog inom grundskolan är meriterande.

 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten. 

 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

 • Du behöver ha god digital kompetens i Google suite samt Prorenata. 

 • Utbildning i Logos och Magnes

 • Goda kunskaper i matematik

Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Som person har du ett bra bemötande samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och ett intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Ditt förhållningssätt är relationellt, och inriktat mot att arbeta hälsofrämjande och förebyggande tillsammans med andra. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen ansök därför så snart som möjligt via mail till carl.waddington.johanneberg@engelska.se

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

 

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Special Pedagogue

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB