skoljobb.se

Heltid
Tillsvidare
Utbildning: Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning.
Kompetens: Speciallärare

KVALIFIKATIONER: 

Vi söker dig som är: utbildad speciallärare med lärarexamen alternativt är behörig lärare med specialpedagogisk kompetens. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete inom skolans verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med elever med NPF och från arbete i särskola då kommunens grundsärskola finns i verksamheten och då vi har särskilda undervisningsgrupper på skolan.
Du ska handleda personal i att anpassa den ordinarie undervisningen till gruppen såväl som till individen och ha mentorskap för lärare. Det ingår i tjänsten att undervisa elever enskilt eller i mindre grupp vid behov. Du bör ha mycket goda kunskaper om barns läs- och skrivutveckling, matematik och var uppdaterad på den senaste forskningen inom området.

Vi förväntar oss att du möter elever utifrån deras individuella förutsättningar och behov samt sprider en positiv stämning i ditt möte med dem. Du är van att arbeta med digitala verktyg i undervisningen och hitta nya vägar till lärande för eleverna. Du har en god förmåga att anpassa dig efter olika undervisningssituationer som kan uppstå och utgår från elevernas styrkor och förmågor i ditt arbete tillsammans med dem. Du har förmågan att se utvecklingspotential och möjligheter istället för hinder. Du som söker är utbildad speciallärare och brinner för att ge elever de bästa förutsättningarna för att nå arbetsro, självförtroende och goda studieresultat. Du är väl förtrogen med stödundervisning och med det kompensatoriska uppdraget. Du har god förmåga att skapa goda relationer och kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är drivande och intresserad av att vara en del i att utveckla det kollegiala lärandet. Du kommer att ingå i ett team med lärare, specialpedagoger, EHT och ledning för att skapa likvärdighet och förutsättningar för
att varje dag för eleven i skolan blir den bästa. För oss är det viktigt att skapa lust för lärande.

Du är lyhörd, lösningsfokuserad, öppen för nya arbetssätt och flexibel i samarbetet med andra. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vi förutsätter att du ser vikten av kollegialt lärande och gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter så att vi kan utvecklas tillsammans. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.
Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna

 

 

 

logo

Speciallärare

Regioner
Utgår

2022-10-12

Ansök nu

Dela detta jobb