skoljobb.se

Speciallärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-29

Ansök nu

Speciallärare

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

STENHAMRASKOLAN och SKÅ SKOLA är en gemensam enhet med skolverksamhet och fritidsverksamhet för cirka 550 elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Skolorna ligger på Färingsö i Stenhamra och Skå, omgivna av fin natur och med goda bussförbindelser. Stenhamraskolan är en F-6 skola med ca 460 elever. Skå skola är en F-3 skola med ca 90 elever. Vi tror på kollegialt lärande och målmedvetna satsningar. Vår vision: Tillsammans lär vi oss för livet! Genom kunskap, kreativitet, delaktighet och trygghet lär du dig för livet. Vår pedagogik är utformad så att du ska känna arbetsglädje och lust att lära. Vi har höga förväntningar och du får utmaningar som leder till motivation och kunskap. Vi är en framgångsrik skola med professionella pedagoger som arbetar med gemensamma metoder och arbetssätt där vi ger alla elever en utmanande undervisning med varje individs behov i fokus. 

I Ekerö kommun får lärare tid till barnen och undervisningen – idag är vi en av Sveriges främsta skolkommuner. Våra omgivningar är som gjorda för att knyta an till delar ur läroplanen med vår rika natur och kulturhistoria. För att ge eleverna de bästa förutsättningarna delar våra kommunala skolor kontinuerligt med sig av erfarenheter och lärdomar med varandra. Här ser vi på det kollegiala lärandet som en förutsättning för elevernas utveckling. 

Vi söker en speciallärare som främst arbetar mot och direkt med våra mellanstadieelever (ev. även med de yngre). Men du arbetar också mot eleverna i vår särskilda undervisningsgrupp, ingår i elevhälsoteamet, stödjer och utvecklar personal i att skriva utredningar om särskilt stöd, åtgärdsprogram och annan elevhälsodokumentation samt stödja/handleda lärare kring förhållningssätt och strukturer.
 
Vill du arbeta i en skola där stort engagemang och fokus på skolutveckling finns - så tveka inte att söka!

Kvalifikationer

För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:

◦Du har lärarlegitimation som speciallärare.

◦Du bedriver en varierande och inspirerande undervisning.

◦Du är i ständig utveckling och ser möjligheter.

◦Du har goda ledaregenskaper.

◦Du har god samarbetsförmåga och har lätt att skapa relationer med såväl elever som personal.

◦Du ser dokumentation och bedömning av elevernas kunskapskvaliteter som en självklar del i ditt arbete.

◦Du har goda IKT-kunskaper.

◦Du har goda kunskaper om barns utveckling

◦Ditt förhållningssätt genomsyras av att alla gör rätt om de kan.

Tillträde: 2019-09-01
Omfattning: 80%
Anställningsform: Tillsvidare

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Du ansöker senast 2019-08-29 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Speciallärare

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen