skoljobb.se

Speciallärare 50%

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-25

Ansök nu

Speciallärare 50%

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4100. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även skolbarnomsorg. Antalet månadsanställda uppgår till ca 640.

Skolenhet Karlsund/Smedsby består av Karlsund skola och Smedsby skola. Karlslund skola (skolår F-5 och fritids) är den lilla skolan med hjärta och engagemang. Våra värdeord är hänsyn, respekt, artighet, ärlighet och hjälpsamhet som genomsyrar vår verksamhet. Smedsby skola (skolår F-6 och fritids) ligger i utkanten av Motala med närhet till sjön Vättern och vacker natur. Smedsby skola har en utomhusprofil som främjar hälsa och rörelse.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en speciallärare till Smedsby skola. Du ska arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du kommer att ingå i skolans arbetslag, där du kommer vara del i det kollegiala arbetet på skolan. Som speciallärare gör du åtgärdsprogram tillsammans med elev, föräldrar och lärare. Du kan också göra en kartläggning på barnen och undervisningsprogram för elever eller grupper. Du undervisar själv elever i behov av särskilt stöd enskilt eller i grupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lärarexamen och legitimation mot grundskolans tidigare år med påbyggnadsutbildning till speciallärare (90hp). Du ska gärna ha erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd samt pedagogiskt arbete i klass. Du har förmågan att utveckla verksamheten och bidra med kunskaper i verksamheten. Du ska vara nyfiken på hur skolan kan utveckla sitt arbete gällande elever i behov av stöd samt stödja kollegor i att skapa en tillgänglig lärmiljö. Du ska vara positiv och ha en god samarbetsförmåga. Gillar du utveckling så passar du hos oss. Elevens bästa är vårt fokus.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad.

Dela detta jobb

Speciallärare 50%

Motala kommun