skoljobb.se

Speciallärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-12-06

Ansök nu

Speciallärare

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Speciallärare till Internationella Engelska Skolan i Lund

Internationella Engelska Skolan Lund är en åk 4-9 skola med ca 720 elever och 80 medarbetare. Vi söker nu en engagerad och driven speciallärare till vårt Elevhälsoteam. Tjänsten är på 100% med start 2021-01-07, det är en tillsvidaretjänst som startar med 6 månaders provanställning. Du tror på att varje elev kan och har möjlighet att nå sin fulla potential och hjälper lärare och elever att skapa förutsättningar för individuella anpassningar. Du brinner för specialpedagogik och är intresserad av att utveckla och ta del av den senaste forskningen kring individuellt lärande. Du delar IES värderingar och etos och tycker att en säker och trygg skolmiljö är grunden för lärande. Som person är du självständig men tycker om att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en sann pedagog som både kan jobba individuellt med eleverna men också trivs att coacha och motivera team och lärarkollegor. Känner du att det här är du? I så fall är du välkommen att söka till vår skola i Lund.

Ansvarsområden:

- Arbeta med elever och ansvara för planering och organisering av elevmöten
- Inventera och ansvara för att elever kan använda och använder hjälpmedel
- Dokumentera pedagogiska kartläggningar samt skriva åtgärdsprogram utifrån elevers behov
- Arbeta enskilt med elever i behov av särskilt stöd
- Vara med, utveckla och implementera den specialpedagogiska verksamheten på skolan 
- Besöka lektioner och ge vägledning och stöd åt lärare för elever med individuella anpassningar

Erfarenhet och krav:

       Delar IES värderingar och etos

- Speciallärarexamen med inriktning läs- och skriv. Inriktning matematik som tillägg är meriterande
- Erfarenhet som speciallärare
- Erfarenhet av att skriva åtgärdsprogram
- Erfarenhet av att arbeta med hemmasittare
- Erfarenhet av lärarhandledning
- Erfarenhet av kartläggning av elever
- Intresserad av olika digitala hjälpmedel
- Goda kunskaper i engelska språket

 Vi är en skola med en tydlig struktur som möjliggör för lärare att fokusera på att undervisa och där eleverna vet vad som förväntas av dem. Vår värdegrund utgår från att vi tror på elevernas förmåga och potential och vi sätter lärande och kunskap i första rummet. Eleverna lär sig att ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och skolans miljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva.

Vi är en internationell skola som följer den svenska läroplanen och undervisningen bedrivs både på svenska och på engelska. I ämnet svenska och SO bedrivs undervisningen bara på svenska. IES är unikt med den breda kompetens våra internationella och svenska lärare tillsammans utgör. Erfarenhet och utbildning från hela världen möts för att skapa den bästa lärmiljön för våra elever. 

Välkommen med din ansökan, vilken du sänder till jobs.lund@engelska.se. Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Märk ansökan med ”Speciallärare".

Dela detta jobb

Speciallärare

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB