skoljobb.se

Speciallärare åk 7-9

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-06-30

Ansök nu

Speciallärare åk 7-9

Arbetsbeskrivning

Vi söker en erfaren och trygg Speciallärare till Edsbergsskolan i Sollentuna, en grundskola åk 7-9.

Sollentuna kommun är redan en av Sveriges bästa skolkommuner och vi jobbar mot ett gemensamt och tydligt mål - Sveriges bästa skola. Vi utvecklar våra undervisningsmetoder och vi delar med oss av vår kunskap.

Våra elever i kommunen såväl som på Edsbergsskolan når goda resultat och vi arbetar målmedvetet med att utveckla skolan. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, vår målsättning är att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan.

På Edsbergsskolan förstärker vi vårt elevhälsoarbete och söker därför speciallärare. Du ingår i ett team med kompetens att undervisa och stödja elever enskilt såväl som i mindre grupper. Insatserna sker i kärnämnen såväl som i grundskolans övriga ämnen. Du kommer att samarbeta med specialpedagoger, andra speciallärare och undervisande ämneslärare både i klassrum med elever och stötta lärare men även i vår Studioverksamhet som finns till för elever som är i behov av extra insatser under en period eller särskilt stöd som varar under en längre period. Din kommunikativa förmåga behöver vara god både med elever och vårdnadshavare men även med de olika elevernas undervisande lärare.

Edsbergsskolan är en 7-9 grundskola med ca 450 elever och drygt 70 medarbetare fördelade på fyra arbetslag. På skolan finns även elever i förberedelseklass och grundsärskola.

Skolan ligger “mitt i byn” i Edsberg med goda kommunikationer, nära till kultur, natur och sportfält. I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Google, G suite, som bland annat består av Google Drive vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla lärare och elever har tillgång till en egen dator.

ARBETSUPPGIFTER:

Som speciallärare. Du ska med olika insatser och metoder arbeta direkt med elever eller grupper, väcka elevernas lust och intresse för att öka måluppfyllelsen. Du verkar för inkludering och för att skapa en god lärandemiljö för alla elever. Du har ett stort intresse för skolutveckling och om framgångsfaktorer i skolan. Din digitala kompetens är god, både i egen hantering och som pedagogiskt verktyg. Du har också en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta ansvar för sig själva. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och känner dig trygg med att delta i olika möten kring elever med vårdnadshavare och annan skolpersonal. Du kommer på Edsbergsskolan att mötas av en entusiastisk och kompetent personalgrupp med framåtanda och lustfyllt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

KVALIFIKATIONER

Du ska:

-vara utbildad lärare

-vara utbildad speciallärare med kompetens i framförallt matematik

- ha erfarenhet av undervisning på åk 7-9

-ha intresse av att omvärldsspana och ligga i framkant i din profession.

-vara lösningsinriktad

-kunna samarbeta och samverka med kollegor

-ha lätt för att kommunicera med elever och vårdnadshavare

- kunna stötta och coacha elever med olika utmaningar kopplade till skolan

- vara trygg med att vara speciallärare i alla ämnen i grundskolan

Heltidstjänst tillsvidare från och med 200810 eller enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande, så inkom med din ansökan snarast.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     augusti 2021 eller enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Sollentuna

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/184

Kontakt

  • Marie Petersson, biträdande rektor, 0739152033

  • Johanna Bergström, rektor, 0739152314

Publicerat

     2021-05-16

Sista ansökningsdag

     2021-06-30

Dela detta jobb

Speciallärare åk 7-9

Sollentuna kommun