skoljobb.se

Speciallärare, åk F-1

Regioner
Utgår

2019-07-19

Ansök nu

Speciallärare, åk F-1

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Storängsskolan söker speciallärare F-1 (vikariat 50%)

Beskrivning:

Storängsskolan är en mångkulturell skola som präglas av stort engagemang.

All personal ser möjligheter att tillsammans med eleverna skapa en god lärmiljö som präglas av trygghet och trivsel. På Storängsskolan går det ca 400 elever i årskurserna F-5.

Arbetsuppgifter:

Din primära arbetsuppgift är att jobba elevnära med skolans elever i åk F-1, i samarbete med skolans befintliga speciallärare. Arbetet innebär att stötta klasslärare med att tillsammans arbeta fram anpassningar utifrån elevers behov. I arbetet ingår också att planera övriga speciella insatser utifrån resultat av kartläggningar och screeningar samt ge förslag på lämpliga strategier, metoder och verktyg till såväl elever som lärare. Du kommer ingå i ett större arbetslag med lärare och elevassistenter. Du kommer vara en länk mellan lärare och skolans elevhälsoteam och ha ett nära samarbete med en av skolans specialpedagoger. Du kommer delta i skolans speciallärarträffar som leds av skolans specialpedagoger och ansvara för dokumentation i skolans elevjournalssystem. Du förväntas även stötta lärare med att både upprätta och utvärdera kartläggningar och åtgärdsprogram.

Kvalifikationer :

Vi söker dig som är utbildad speciallärare eller specialpedagog som är intresserad av att vikariera under befintlig speciallärares studietid. Är du legitimerad grundskolelärare med behörighet i svenska och matematik upp till åk 6 eller har annan pedagogisk behörighet för arbetsuppgifterna, är du också välkommen att ansöka. Du är väl förtrogen med skolans läroplan och styrdokument. Du har förmåga att upprätthålla professionella, goda och förtroendefulla relationer och har lätt för att samarbeta med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Tidigare erfarenhet av angivna arbetsuppgifter samt att arbeta med elever med särskilda behov (neuropsykiatriska funktionshinder) ser vi som meriterande. Även kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande ses som meriterande för tjänsten. Det är viktigt att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans värdegrund. Eftersom vi arbetar i arbetslag är din förmåga att samarbeta och vara anpassningsbar viktig. Vi värdesätter att du är strukturerad, engagerad och kommunikativ, eftersom vi arbetar i team som förutsätter ett nära samarbete med vårdnadshavare och undervisande lärare. Du tycker arbetet med elever är stimulerande och du har en positiv elevsyn vilket innebär att du utgår från att elever kan och vill. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Anställningsform
Allmän visstidsanställning 50%, dock längst t.o.m. 191220 med eventuell möjlighet till förlängning.

Arbetslivserfarenhet
Efterfrågas

Villkor
Vi kommer genomföra intervjuer löpande under ansökningstidens gång.

Om lön
Månadslön

Tillträde
12 augusti 2019 eller efter överenskommelse.

Antal platser
1 st

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Speciallärare, åk F-1

Finspångs kommun