skoljobb.se

Speciallärare, Blåklintskolan

Företag Mjölby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-27

Ansök nu

Speciallärare, Blåklintskolan

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

Blåklintskolan är en skola för elever från förskoleklass till skolår 9. Skolan är uppdelad i en F-3 del, där även fritidshem finns, samt en 4-9 del med tillhörande fritidsgård. Skolan ligger centralt belägen i Mjölby med närhet till både bibliotek, simhall och grönområden. På Blåklintskolan möts dagligen ca. 530 elever och 80 medarbetare.

På Blåklintskolan vill vi fånga varje medarbetares unika förmåga att möta våra elever och färga vår verksamhet. Därför är du en flexibel person med ett stort driv, en positiv inställning och en föredömlig samarbetsförmåga.

För att trivas i rollen som medarbetare på Blåklintskolan är det viktigt att man är en lagspelare. Vi värdesätter ett tillåtande klimat som karaktäriseras av värme, humor och respekten för alla individers egenvärde.

ARBETSUPPGIFTER
Som speciallärare på Blåklintskolan kommer du att vara en viktig del i elevhälsoteamet och speciallärarteamet (Nelson). Du har daglig kontakt med elever där du ibland är ute och stöttar i klassrum, ibland arbetar med mindre elevgrupper eller med enskilda elever.

Du kommer ha nära kontakt med våra lärare i åk 4-6 kring elevernas undervisning där ni planerar arbetet tillsammans. Din spetskompetens blir sedan viktig i mötet med eleven där du hittar verktyg för att eleven ska lyckas.

I den här rollen har du ett omväxlande arbete där du varje dag får göra skillnad och har möjlighet att använda din breda kompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en speciallärarexamen. Vi ser gärna att du har fått din lärarlegitimation.

Som person är du trygg, flexibel, ansvarsfull och initiativtagande. Du behåller lugnet i stressade situationer, du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Relationsskapande är en viktig del av uppdraget.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet.

Meriterande för tjänsten är om du också har kunskap och erfarenhet av undervisning i SVA då vi har en stor del flerspråkiga elever.

Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats, präglad av det goda samarbetet och en tydlig flexibilitet. Blåklintskolan har sedan tidigare goda internationella kontakter och därtill deltar vi årligen i en rad olika utvecklingsforum såsom bland annat BETT -mässan.

Till kommande termin intensifierar vi arbetet med vårt tillgänglighetsarbete på enheten, vilket kommer göra avtryck och färga hela vår organisation. Det är vår förhoppning att du vill vara med på vår resa och bidra till att göra oss till en bättre skola.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Speciallärare, Blåklintskolan

Mjölby kommun