skoljobb.se

Speciallärare eller specialpedagog till Ugglums skola

Företag Partille kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Speciallärare eller specialpedagog till Ugglums skola

Om arbetsplatsen

Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. På Ugglums skola strävar man efter att eleverna ska utveckla strategier för att kunna forma sin framtid på bästa sätt. Målet är att varje elev ska kunna hitta sin inre motivation och vara aktiv och delaktig i sitt lärande och därigenom stimuleras till att våga ta huvudrollen i sitt eget liv. En förutsättning för lärande är att eleverna känner sig trygga på skolan såväl fysiskt, psykiskt och socialt, därför pågår alltid ett aktivt värdegrundsarbete. Våra pedagoger arbetar med utgångspunkt i främjande, förebyggande och åtgärdande insatser. Vi satsar på vår fadderverksamhet där förskoleklass och årskurs 9 möts i olika aktiviteter. Nu finns möjligheten att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

Välkommen som speciallärare/specialpedagog hos oss på Ugglums skola! 

Vår skola är en F-9-skola som ligger i natursköna Sävedalen med ca 600 elever. Skolan har höga meritvärden och för oss är det viktigt att skapa förutsättningar för hög trivsel och studiemotivation bland skolans elever. 

Som speciallärare/specialpedagog är du ett stöd i skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete. Du ingår i elevhälsoteamet och samarbetar med pedagogerna i arbetet med att identifiera elevers behov. I ditt uppdrag ingår det att skapa strukturer kring våra elever som är i behov av särskilt stöd genom samverkan med olika funktioner. Uppdraget kräver därför flexibilitet och god samarbetsförmåga med såväl undervisande lärare som mentorer. 

Undervisning kommer ske både i grupp och enskilt, utifrån varje elevs individuella behov och utveckling, möjligheter och förutsättningar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som antingen är utbildad speciallärare eller specialpedagog. Du har förmågan att skapa kontakter och arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet. För att kartlägga och förstå elevers olika behov behöver du ha en god analytisk och pedagogisk förmåga. Vi söker dig som vill vara med i vårt utvecklingsarbete och bidra med engagemang och nytänkande. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat på ett effektivt sätt. Låter detta som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enlig överenskommelse

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Fackliga företrädare

Dela detta jobb

Speciallärare eller specialpedagog till Ugglums skola

Partille kommun