skoljobb.se

Om arbetsplatsen

Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi fler medarbetare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Gårdby skola är en F-6 skola med integrerat fritidshem bestående av ca 150 elever. Skolan har hög lärarbehörighet och är belägen på ca 15 minuters bilfärd från brofästet på den östra sidan av Öland. Du kommer dagligen att ha en naturskön och vacker färd till arbetsplatsen med enastående soluppgångar och solnedgångar och får följa årstidernas skiftningar i ett öppet landskap!

På arbetsplatsen kommer du att möta kollegor med ett stort engagemang för elevernas hälsa och kunskapsutveckling och som verkar för att skapa en kreativ arbetsmiljö. Gemenskap, trygghet, glädje och fysisk aktivitet genomsyrar verksamheten.

Gårdby skola är “den lilla skolan med det stora hjärtat” där vi verkar för att alla elever ska få lyckas utifrån sina förutsättningar.

På Gårdby skola ser vi det som viktigt med tidiga insatser för att undvika skolsvårigheter längre fram i utbildningen och satsar därmed på att ha två behöriga speciallärare i verksamheten. Denna tillsättning innebär att du har en nära speciallärarkollega som tillsammans med rektor kontinuerligt ser över behov inom hela skolenheten.

Arbetsuppgifter

• I samarbete med övriga professioner inom elevhälsan arbeta främjande och förebyggande samt stödja utvecklingen av det pedagogiska arbetet för att möta behoven hos samtliga elever.
• I samarbete med skolledning planera och verka för fortbildningsinsatser för att utveckla skolans arbete mot en tillgänglig arbetsmiljö och likvärdig utbildning för samtliga elever.
• Följa upp och utvärdera insatta åtgärder och insatser på organisations-, grupp- och individnivå.
• I samarbete med elevhälsoteam och arbetslag genomföra pedagogiska utredningar om behov av särskilt stöd gällande elevers kunskapsutveckling och sociala utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med speciallärarexamen, meriterande är om denna har inriktning mot matematik.
Du har en god samarbetsförmåga, är strukturerad, tar ansvar för dina uppgifter och arbetar fokuserat mot uppsatta mål. Du har goda kunskaper om barns utveckling och lärande samt har förmåga att anpassa undervisningen utifrån enskilda elevers behov och förutsättningar.

Som speciallärare är det viktigt att du har förmågan att kunna kommunicera och samverka med elever, vårdnadshavare och andra yrkesgrupper. I tjänsten genomför du pedagogiska utredningar, utformar åtgärdsprogram samt följer upp och utvärderar insatta åtgärder.
Du ser individen och har förmåga att utveckla lärmiljöer som gynnar elevens lärande. Tillsammans med rektor utvecklar du skolans verksamhet utifrån styrdokument och aktuell forskning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-14

Referensnummer: C129388

Ersättning

Löneform: Månadslön

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Speciallärare Gårdby skola

Regioner
Utgår

2023-04-02

Ansök nu

Dela detta jobb