skoljobb.se

Speciallärare i Matematik, Blåklintskolan åk 4-6

Regioner
Utgår

2023-04-14

Ansök nu

Speciallärare i Matematik, Blåklintskolan åk 4-6

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara med i arbetet med att driva matematikundervisningen framåt på vår skola?

På Blåklintskolan åk 4-6 arbetar vi nära i årskursteam och en stor del av arbetet sker i teamlag men även i ämneslag. På skolan finns även ett speciallärarteam som består av speciallärare och specialpedagoger inom matematik och svenska inom årskursspannet F-9.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare i matematik 4-6 hos oss kommer du arbeta nära ämneslaget i matematik 4-6. Du kommer även ingå i speciallärarteamet och i vårt elevhälsoteam samt i arbetslaget för år 4-6. I din roll kommer du ha ett nära samarbete med främst matematiklärare 4-6 och med övriga speciallärare/specialpedagoger på skolan.

Vårt arbete bygger mycket på tillsammansarbete där vi sätter elevens behov i fokus och tillsammans arbetar för att eleven ska nå så långt som möjligt. Fokus läggs tillsammans med ämneslaget i matematik på att utveckla och förfina undervisningen för att ge alla elever de bästa förutsättningarna.

Verksamhetens mål och uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. Skolan ska i samarbete med hemmen främja elevers allsidiga personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare.

Läraren skall utifrån de mål som ställts upp verka för att eleverna skall få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppnå målen. Skapa undervisning som utifrån lärarens tolkning och förståelse möter kraven i skollag, läroplan, kursplan och ämnesplan. Vara ämneskunnig, handleda elever och kollegor samt aktivt delta i skolans utvecklingsarbete. Specialläraren i matematik 4-6 är verksam inom grundskolans verksamhetsområde och leds av rektor på skolan.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad speciallärare med behörighet för undervisning i matematik mot mellanstadiet. Det är önskvärt att du har erfarenhet av undervisning. Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Du har god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en god och lugn lärandemiljö åt våra elever.

Som person är du trygg, flexibel, ansvarsfull och initiativtagande. Du behåller lugnet i stressade situationer, du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Relationsskapande är en viktig del av uppdraget liksom samarbete.

Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats, präglad av det goda samarbetet och en tydlig flexibilitet. Under läsåret 22/23 har vi intensifierat arbetet med vårt tillgänglighetsarbete på enheten, vilket på sikt kommer göra avtryck och färga hela vår organisation. Det är vår förhoppning att du vill vara med på vår resa och bidra till att göra oss till en bättre skola där alla elever vill och kan vara.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
100%

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-14

Referensnummer: C125280

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Anna Ahlm
Rektor Blåklintskolan 4-6
010 - 234 63 73
070 - 316 21 87
anna.ahlm@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
0730734380
Mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Speciallärare i Matematik, Blåklintskolan åk 4-6

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning