skoljobb.se

logga

Speciallärare inriktning matematik /SENCO till Bäckskolan

Regioner
Utgår

2021-11-03

Ansök nu

Speciallärare inriktning matematik /SENCO till Bäckskolan

Om arbetsplatsen

Bäckskolan -en lärande gemenskap med omtanke och glädje.

Bäckskolan ligger i ett naturskönt område i stadsdelen Berga. Skolan ligger intill Tinnerbäcken, Eklandskapet, Tinnerö samts skogs- och fritidsområden som ger eleverna stimulans för lek och lärande. Skolan har ca 150 elever från förskoleklass till skolår 6, många med mångkulturell bakgrund. Till skolan hör också fritidshem F-6 och fritidsklubb för åk 4-6.

Bäckskolan arbetar för ett lustfyllt lärande där språket har en framskjuten roll i allt vårt arbete. Läsa, skriva och räkna ser vi som angelägna grundläggande baskunskaper. Engagerade pedagoger gör skolan till en arena där olika kompetenser kan förverkligas hos våra elever. Förskoleklass är det första steget in i skolans värld där grunden till fortsatt lärande läggs.

Skolan har ett fokusbibliotek i världsklass, med bibliotikarie som stödjer eleverna i biblioteket och i klasserna. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en lärare , speciallärare eller specialpedagog som vill arbeta med ett delat uppdrag som koordinator av det specialpedagogiska stödet samt att undervisa. Som speciallärarare / specialpedagog varierar dina arbetsuppgifter. Du arbetar såväl främjande som åtgärdande och med fokus på tidiga insatser. Du stödjer elever i ordinarie undervisning, undervisar elever i grupper eller enskilt samt genomför observationer.

Du kommer framförallt att att arbeta med fokus på matematikundervisning F-6. Du kommer även att arbeta som SENCO. Som koordinator av det specialpedagogsika stödet kommer du att ingå i elevhälsoteamet, samordna och delta i pedagogiska utredningar, arbeta nära personal och kartlägga och handleda och vara rektors stöd.

Arbetet är i projektform fram till och med vt2023 med utvärderingar och eventuella justeringar vid tre tillfällen. Målet med arbetet är att avlasta lärarnas arbetsbeslastning och öka elevernas måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare , behörighet i matematik, speciallärare eller specialpedagog. Vi ser gärna en kompetent lärare för elever som behöver någon form av specialundersvisning/ stöd i sitt lärande. Du har erfarenhet att arbeta med elever med annat modersmål än svenska/ nyanlända. Du har lätt för att samarbeta med all personal på skolan. Du är självständig, flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter krav eller förutsättningar. 

Vi söker dig som kan tillföra specialpedagogisk kompetens både som ett stöd i det dagliga pedagogiska arbetet och i det övergripande arbetet i elevhälsan. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av elevhälsoarbete, kartläggningsarbete och att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Efter överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2023-06-20

Sysselsättningsgrad: 100

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7816

Dela detta jobb

logga
Speciallärare inriktning matematik /SENCO till Bäckskolan

Linköpings kommun