skoljobb.se

Speciallärare matematik

Regioner
Utgår

2019-02-17

Ansök nu

Speciallärare matematik

Barnarpsskolan

Arbetsplatsbeskrivning
Barnarpsskolan är en trygg och gemytlig skolenhet bara drygt tio minuters bilresa söder om Jönköping. Det finns en busshållplats i direkt anslutning till Barnarpsskolan. Nya områden bebyggs, samhället växer och därmed även elevunderlaget. Läsåret 2018/2019 beräknas Barnarpsskolan omfatta fler än 370 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6.

Här finns en hjärtlig och välkomnande atmosfär! Vi befinner oss i ett spännande läge då vi nu ska rekrytera nya kollegor till vår personalgrupp. Här kommer du att få möjlighet att utveckla en tillgänglig undervisning för våra elever. Inom Barnarps skolområde har vi självklart som gemensam målsättning att skapa de bästa förutsättningar för den individuella elevens lärande och vara en tillgänglig skola för alla.

Har du rätt moderna tänk för att bidra till Barnarpsskolan 2018?

Arbetsuppgifter
Grundskolans utbildning ska vara likvärdig, vilket innebär att undervisningen ska anpassas till elevens förutsättningar och behov och ha utgångspunkt i elevens bakgrund, tidigare erfarenheter, språk och kunskaper för att främja elevernas fortsatta lärande. Det är en stor och utmanande uppgift vilken du som speciallärare tar dig an med stort engagemang. Likvärdighet innebär också att undervisningen inte kan utformas lika för alla. Specialläraren hjälper till att anpassa undervisningen till enskilda elevers behov och möjligheter. Det kan göras i klassrummet, i mindre grupper eller enskilt.

Som speciallärare på Barnarpsskolan ingår du i elevhälsoteamet som utgörs av rektor, biträdande rektor, specialpedagog, speciallärare, kurator och skolsköterska. I dina arbetsuppgifter ingår det att ha ett nära samarbete med skolans pedagoger kring enskilda elever med behov av särskilt stöd. Du handleder och stödjer lärare i arbetet med pedagogiska kartläggningar, extra anpassningar och åtgärdsprogram. Du genomför olika typer av tester och kartläggningar som du, tillsammans med EHT och pedagoger, använder som underlag och analyserar för att hitta de bästa förutsättningar för varje elev och för undervisningen i årskurserna.

Kompetenskrav
Du är utbildad speciallärare med inriktning mot matematik, eller med likvärdig kompetens, och gärna med bakgrund som lärare i F-6. Du är trygg i din roll som speciallärare och de arbetsuppgifter som ingår i uppdraget. Du är kommunikativ och har förmåga att bygga relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du är flexibel och har förmåga att driva utvecklingen i verksamheten framåt. Du besitter grundläggande IT-kompetens.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet efter Barnarpsskolans förutsättningar.

Upplysningar
Eva Engström, rektor. 036-103908Christian Syversen, bitr. rektor. 036-103911Anneli Liliekvist, Lärarförbundet. 036-103862


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Speciallärare matematik

Jönköpings kommun