skoljobb.se

Speciallärare med inriktning Sv/SvA

Regioner
Utgår

2019-05-30

Ansök nu

Speciallärare med inriktning Sv/SvA

Silverdalsskolan, Sollentuna Kommun, söker speciallärare med inriktning Sv/SvA åk 4-9.

Silverdalsskolan, belägen i södra Sollentuna med närhet till grönområden, har ca 550 elever fördelade på åk F-9 och en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever i autismspektrat. Hos oss kommer du att möta en ambitiös och kompetent personalgrupp och ett väl fungerande elevhälsoteam. Skolledningen är stabil och finns nära verksamheten, med stöd och utmaning.

Silverdalsskolan är sedan många år certifierad enligt  Olweus preventionsprogram mot mobbning och arbetar med stor systematik för trygghet och lärande. Vi tror att tryggheten i att lära tillsammans och att vara en som lär byggs under hela skoldagen, inte vid särskilda samtalstillfällen. Våra elever vågar försöka, vilket avspeglas i goda studieresultat och vinster i tävlingar som “Sollentuna 2040” om Hållbar framtid och Demokratin 100 år. Kreativitet kräver kunskap och kunskap kräver kreativitet.

Under nästa år kommer vi att delta i en omfattande utbildning kring Tillgänglig undervisning. Det blir kollegialt lärande där inspel från expertis varvas med diskussioner tillsammans med kollegor och praktisk planering av undervisning. Det sista är viktigt, fortbildning som stannar vid prat tror vi inte på. Vi är noga med systematisk uppföljning, men försöker hitta sätt att se även “det osynliga” - elevers motivation, ork att försöka igen, vänskap etc - inte endast hårda data om prestation och skolnärvaro.

Vi prövar just nu ett arbetssätt där skolkurator/skolsocionom arbetar med att tillsammans med lärare, övriga pedagoger och ledning förfina det ledarskap och den struktur våra elever möter i klassrummet. Arbetssättet var i final om utmärkelsen Årets välfärdsförnyare 2019 vid Stora Samhällsgalan. Vi tycker om att prova nytt, men inte på bekostnad av hög kvalité i den undervisning våra elever möter. På det sättet är vi vardagskramare, varje lektion räknas! Det är i det sammanhanget du som blir vår nya speciallärare kommer in, som ytterligare kraft i elevhälsans tvärprofessionella team.

Som speciallärare med inriktning mot svenska och svenska som andraspråk i Silverdalsskolan kommer du att tillhöra elevhälsoteamet, samtidigt som du kommer att arbeta nära lärare och övrig pedagogisk personal i åk 4-9, inklusive AST-klasser.

Din profil

  • Du har genuint engagemang för elevers lärande och utveckling.

  • Du är tydlig och lyhörd tror på delaktighet för elever och föräldrar.

  • Du har mycket god kommunikativ förmåga och du uppskattar samarbete.

  • Du har färdig utbildning till speciallärare eller specialpedagog med inriktning mot språk.

  • Du är legitimerad lärare i Svenska/Svenska som andraspråk, helst upp till åk 9.

Tänkta arbetsuppgifter

  • Arbeta direkt med elever, individuellt och/eller i grupp, utifrån högt satta mål.

  • Arbeta på en övergripande nivå med strukturer för pedagogisk kartläggning och årgärdsprogram i syfte att möjligen effektivisera nuvarande arbetssätt.

  • Arbeta nära lärare och övriga pedagoger med att göra undervisningen tillgänglig för elever med olika typer av språklig skörhet och för elever som av olika anledningar lär sig lite långsammare än sina jämnåriga.

Vi tror att du kommer att trivas bäst hos oss om du som person är prestigelös, ansvarstagande och har en stor vilja att bidra till det kollegiala lärandet i skolan. Vi strävar efter att göra som våra elever, lära av misstag och utveckla vårt kunnande tillsammans med de som kan mer.

Stor vikt kommer att  läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Eftersom transferfönstret i skolan är vidöppet i maj/juni kan tjänsten komma att tillsättas före ansökningstiden är ute. Sök så snart som möjigt. Vi kommer att kalla till intervjuer löpande.

Om du är nyfiken på Silverdalsskolan kan du läsa mer på vår hemsida, eller se brottstycken ur vår vardag via twitter.  Rektor Anna Pilebro och många i personalen twittrar också.

Du som söker tjänsten själv är varmt välkommen att höra av dig per telefon, men vi behöver inget stöd från andra aktörer med rekrytering. Företag som förmedlar personal eller annonser vill inte inte lägga tid på. Vi talar hellre med er som vill bidra i våra elevers vardag!

Kontaktpersoner:
Anna Pilebro Bryngelsson 
mob: +46 0739152991 Caroline Alsö
mob: +46 739152805

Dela detta jobb

Speciallärare med inriktning Sv/SvA

Sollentuna kommun