skoljobb.se

logo

Speciallärare med läs-, skriv och språkinriktning

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Speciallärare med läs-, skriv och språkinriktning

Töjnaskolan är en treparallellig skola med ca 800 elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan är belägen i centrala Sollentuna med goda kommunikationer. Hösten 2020 flyttade vi in i Nya Töjnaskolan med anpassade och fina lokaler för skolverksamhet.

Verksamheten bygger på en värdegrund med ledorden ordning och reda, trygghet och hög kvalitet. Vår personal arbetar i team där kollegialt lärande är en naturlig del för vår personal för att kunna ge våra elever bästa möjliga undervisning. Alla ska känna sig trygga och alla ska samverka för att skapa de bästa förutsättningar till utveckling för varje elev.

På skolan finns ett engagerat elevhälsoteam som arbetar verksamhetsnära och i ett nära samarbete med pedagoger. Som speciallärare ingår du i det teamet. Elevhälsan består av två skolsköterskor, skolpsykolog, skolkurator, studie- och yrkesvägledare samt speciallärare. Rektor ansvarar för elevhälsan, men en av de biträdande rektorerna har personalansvar och det operativa ansvaret för elevhälsan. 

Vill du vara med och driva ett av de viktigaste uppdragen som finns?

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad speciallärare med inriktning mot läs, skriv och språkutveckling till de lägre årskurserna F-3. Som speciallärare ansvarar du för att eleverna utmanas till optimalt lärande utifrån sina individuella förutsättningar. 

Du planerar, genomför och följer upp arbetet i nära samarbete med klasslärare. Dina arbetsuppgifter är att tillsammans med arbetslagen stödja elever att utvecklas, direkt i arbete med eleven och genom att stödja lärare. Arbete med särskilt stöd och delaktighet i skolans pedagogiska utvecklingsarbete är också viktiga uppdrag i tjänsten. Arbetet som speciallärare innebär, tillsammans med övriga medarbetare i det specialpedagogiska teamet, ett gemensamt ansvar för utvecklandet av det specialpedagogiska stödet på skolan. Uppdraget kräver stor självständighet gällande planering, schemaläggning och genomförande.

I ditt uppdrag som speciallärare ingår bland annat att:

  • planera och genomföra stöd till elever

  • stödja lärare och mentorer för att möjliggöra lärmiljöer som är främjande och förebyggande

  • kartlägga, utreda och dokumentera behov av särskilt stöd

  • samarbeta i det specialpedagogiska arbetslaget samt tillsammans med arbetslagen för de olika årskurserna och arbeta i elevhälsoteamet

Kvalifikationer

Vi söker nu dig, en legitimerad speciallärare, som har ett genuint intresse för att varje elev ska få möjlighet att nå sin fulla potential. Som speciallärare ser vi gärna att du är initiativtagande och stabil, är tydlig och strukturerad samt kvalitetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

  • du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då arbetet innebär många kontaktytor med elever, personal och vårdnadshavare

  • du skapar en god miljö för lärande samt är en kvalificerad samtalspartner för elever, vårdnadshavare och kollegor

  • du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team, samtidigt som du kan planera och arbeta självständigt

  • du är väl insatt i läroplan inklusive kursplaner

  • du använder digitala verktyg för elevernas lärande

  • då en del elever är utåtagerande är det viktigt att du har ett lågaffektivt bemötande och kan hantera mer pressade situationer

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att erbjudas ett stimulerande arbete tillsammans med engagerade elever och pedagoger.

Alla elever har egen iPad och du kommer att arbeta i en nybyggd skola med moderna, fina och välutrustade lokaler.

Sollentuna kommun har många förmåner att erbjuda.

Upplysningar lämnas av
Nina Dahlstedt, bitr. rektor, tel: 08-57922041,  073-915 22 45

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

logo
Speciallärare med läs-, skriv och språkinriktning

Sollentuna kommun