skoljobb.se

Speciallärare och redo för nya äventyr? sök till oss på Stora Högaskolan

Regioner
Utgår

2021-12-31

Ansök nu

Speciallärare och redo för nya äventyr? sök till oss på Stora Högaskolan

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Kommunen värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Utbildningen ska därför utgå från vad som bedöms vara barnets bästa. Vi utbildar världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Nu söker vi dig som är intresserad av att jobba med oss på Stora Högaskolan. På skolan finns ytterligare en speciallärare samt en specialpedagog. Vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsplats med många skratt och professionella medarbetare i olika åldrar. vill du bli en del av vårt härliga team?

Arbetsuppgifter:

Stenungsunds kommun söker nu en speciallärare till Stora Högaskolan 7-9. Arbetet innebär specialläraruppdrag, att arbeta med elever enskilt och i mindre grupp såväl som vara med i klass. Tjänsten innebär även att man är en aktiv del i skolan EHT-team. Du kommer delvis att vara knuten till vår lilla undervisningsgrupp.

• Du bistår lärarna med kunskap i utredningar om särskilt stöd, framtagandet av extra anpassningar och åtgärdsprogram samt i utvärderingar av dessa.
• Du medverkar i förebyggande arbete för att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer. Du driver ett inkluderande förhållningssätt där eleverna så långt det är möjligt kan få sitt stöd inom klassens ram.
• Du deltar aktivt i elevhälsateamets utvecklande av hälsofrämjande insatser med målsättning att främja elevernas hälsa och måluppfyllelse.

Kvalifikationer:

För att nå våra högt uppsatta mål med skolan söker vi nu dig som har adekvat högskoleutbildning som speciallärare för åk. 7-9.

Den vi söker:
• Du är nyfiken, prestigelös och engagerad. Du tror på samarbete och ser fördelarna med att arbeta tillsammans i team.
• Du är trygg i yrkesrollen och har god förmåga att skapa relationer med lärare, elever och deras vårdnadshavare
• Du har god förmåga och kunskap att vara en pedagogisk rådgivare till lärare och vårdnadshavare med målet att anpassa lärmiljön och utveckla undervisningen så att den möter behoven hos eleverna.
• Du har god förmåga att samarbeta.
• Du kan analysera svårigheter och se möjligheter på organisations-, grupp- och individnivå.
• Du är väl förtrogen med styrdokumenten för åk. 7-9.
• Du har god kunskap om och kan handleda kring lågaffektivt bemötande.
• Sist men inte minst, så söker vi dig som känner stor glädje i att arbeta salutogent med eleven i centrum och nära elevernas lärande och utveckling.

Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar i en trivsam skola - där du kan vara med att påverka på riktigt!

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske kontinuerligt under ansökningsperioden.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-12-31

Arbetsgivarens referensnummer: A1065480

Dela detta jobb

Speciallärare och redo för nya äventyr? sök till oss på Stora Högaskolan

Stenungsunds kommun