skoljobb.se

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Arbetsplatsbeskrivning

Rönninge är en F-9 skola med stor framtidstro, en personalgrupp med hög kompetens och ca 520 elever. Skolan har fina lokaler och en fin skolgård med tillgång till skogsområden. Skolan ligger i ett villaområde ca 10 minuters promenad från pendeltåget.  

Vi söker drivna medarbetare som vågar göra annorlunda, har stort hjärta och vill vara särskilt betydelsefulla för våra elever.

Vi arbetar aktivt med värdegrundsarbete och skolans ledord är trygghet, hänsyn, ansvar, glädje och lika värde. Genom läsåren har hela skolan F-9 haft gemensamma värdegrundsarbeten som handlat om jämställdhet, könsroller, maktlekar, språkbruk och relationer. 

All personal på skolan har genomgått en utbildning i skolmedling och vi arbetar aktivt med detta för att skapa en tryggare miljö på skolan. 

Vi arbetar i mentorslag kring årskurser där man tillsammans planerar och ansvarar för elevernas utbildning och utveckling. Fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö. Elevernas välmående är centralt och skapas genom ett tätt samarbete mellan pedagoger, elever, vårdnadshavare och övrig personal. På Rönninge skola får du möjlighet att arbeta med engagerade kollegor, elever och vårdnadshavare.

Arbetsbeskrivning

Som speciallärare på Rönninge skola kommer du att ingå i skolans lokala elevhälsoteam. I teamet ingår skolsköterska, skolkurator, en specialpedagog, en speciallärare och skolledning. Arbetet är omväxlande och du kommer att driva och verka i olika stödjande åtgärder för elever i behov av särskilt stöd samt med elevfrämjande insatser på både individ- och gruppnivå. Samarbete kommer att ske med skolans elevhälsoteam, vårdnadshavare, elever, personal på skolan och skolledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen för grundskolans äldre årskurser med speciallärarkompetens och lärarlegitimation.

Du har god förmåga att arbeta med att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer. Du ska ha en fördjupad kunskap om metoder, pedagogiska hjälpmedel och kunskap i att använda kompensatoriska verktyg. 

Anställningsvillkor

Tillsvidare, Heltid

Tillträde: 2020-01-07 

Sista ansökningsdatum: 2019-11-22 

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Glenn Nilsson

Rektor

08-532 59 401

glenn.nilsson@salem.se

Anna Linden Jonsson

Biträdande rektor

08-532 59 404

anna.lindenjonsson@salem.se

Ylva Alsterlund

Biträdande rektor

08-532 59 402

ylva.alsterlund@salem.se

Catharina Kåre

Lärarförbundet

08-532 59 400

catharina.kare@utb.salem.se

Karolina Olofsson

Lärarnas Riksförbund

08-532 59 400

karolina.olofsson@utb.salem.se

Speciallärare sökes till Rönninge skola

Ansök nu

Dela detta jobb