skoljobb.se

Speciallärare som vill ligga steget före

Regioner
Utgår

2019-07-31

Ansök nu

Speciallärare som vill ligga steget före

Tillsvidare, heltid, ferietjänst. 
Tillträde terminsstart ht-19 eller enligt överenskommelse

Söker du en spännande arbetsplats där det finns utrymme att utvecklas och vara med och påverka? Vill du arbeta på en skola där vi utmanar varandra och känner arbetsglädje? Vill du arbeta på Rösjöskolan, skolan där vi kan, vill och vågar?

Är du en speciallärare som vill arbeta främjande i en unik utvecklingsmiljö och som dessutom vill arbeta effektivt med att tillämpa och vidareutveckla den evidensbaserade strategin "co-teaching" då läser du rätt annons för just Dig!

Vi söker dig som vill arbeta och undervisa multiprofessionellt via effektiv prestigelös samverkan mellan professioner och som samtidigt uppskattar att bedriva kollegialt lärande; både dela med dig och ta vara på kollegors erfarenheter och förmågor.

Inom Röskolans personallag finns specialkompetens inom många viktiga områden för lärandet och skolan samarbetar nära med forskare och experter såväl nationellt som internationellt.

Som medarbetare vid vår skola kommer du till "Rösjöskolan i rörelse" som syftar till att skolan är långt framme när det gäller motorik/rörelse och lärande samt som syftar till att skolan är i ständig utveckling. Hos oss får du vara med om en för landet unik utvecklingsresa mot inkludering och en inkluderande lärmiljö. Du får helt enkelt chansen att i din roll som speciallärare kunna arbeta alltmer främjande och allt mindre reaktivt.

På Rösjöskolan får du goda förutsättningar att arbeta med experimentellt lärande, språkutvecklande arbetssätt och digitalt lärande. Några av skolans evidensbaserade strategier för inkludering som tillämpas - och där du får ett starkt stöd i din lärarpraktik - handlar om kooperativt lärande, universal design for learining, positivt beteendestöd i skolan samt motorik/rörelse och lärande.

Vi tror att du är lyhörd och kreativ och möter varje elev utifrån hens förutsättningar. Du är en trygg person, är lösningsorienterad och har ett positivt förhållningssätt. Vi vill att du är en van IT-användare då vi använder många digitala verktyg i undervisningen. Alla elever har tillgång till en egen iPad/dator. Du är även en god organisatör och leder arbetet mot verksamhetens mål. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor på en skola där vi arbetar för mångfald och inkludering.

Vi erbjuder dig

- en arbetsplats med en trygg och välkomnande atmosfär
- en miljö som är tillåtande, utmanande och kreativ med goda förutsättningar för behovsanpassat lärande
- en plats där varje elev ges möjlighet att utveckla sina förmågor och intressen och som är medaktörer i sitt eget lärande
- pedagogisk lunch
- trivselaktiviteter och friskvårdsbidrag

Vi söker dig som

- har lärarexamen med aktuella behörigheter
- är engagerad och möter varje elev utifrån hens förutsättningar
- är trygg i dig själv och har ett tydligt ledarskap
- är bra på samarbete med både kollegor och föräldrar
- har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter istället för hinder

På Rösjöskolan finns bl.a. tillgång till bibliotek, IT-support och speciallärare/specialpedagog. Vi lägger stor vikt vid ett språkutvecklande arbete och vid att stimulera elevernas läsning samt vid att stimulera till daglig fysisk aktivitet med motorisk utveckling till gagn för lärande och hälsa. Det finns active boards i alla klassrum och eleverna har tillgång till egna datorer eller iPads. Vi använder närheten till naturen både för att få kunskaper, men också för fritid och rekreation. I närområdet finns egen isbana, skidspår, uteklassrum, konstgräsplan och stora friluftsområden. Vi arbetar med Olweusprogrammet för att skapa trygghet och motverka mobbning.

Känner du att detta passar in på dig så sänder du med fördel in din ansökan snarast då vi intervjuar löpande.

Försäljare från rekryteringsföretag och annonssajter undanbes då vi har väldigt många sökande på varje tjänst vi annonserar.

Dela detta jobb

Speciallärare som vill ligga steget före

Sollentuna kommun