skoljobb.se

Speciallärare / specialpedagog - åk 6-9

Regioner
Utgår

2021-06-18

Ansök nu

Speciallärare / specialpedagog - åk 6-9

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

IES Eskilstuna is one of the largest schools in Sweden with nearly 1,300 students enrolled in grades 1-9 and approx 150 staff members.

Specialpedagog / speciallärare till Internationella Engelska skolan - Årskurs 6-9

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog / speciallärare arbetar du med att stötta elever med behov. Du ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med rektor, pedagoger, vårdnadshavare samt myndigheter utanför skolan.

Vi söker två specialpedagoger / speciallärare med stort engagemang för elevers lärande, hälsa och utveckling. Specialpedagogens uppdrag är att bistå skolan med specialpedagogisk kompetens på samtliga organisatoriska nivåer samt att bidra till skolutveckling. I uppdraget ingår att arbeta för en välfungerande elevhälsa för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

• Kartlägga elevers och gruppers behov
• Upprätta åtgärdsprogram vid behov
• Planera, genomföra och utvärdera insatser
• Koordinera arbetet med överlämningar för elever som börjar och slutar på skolan
• Ta aktiv del av pedagogisk forskning samt använda och sprida forskningsrön och forskningsmetoder för att stärka elevers lärande
• Delta i skolans elevhälsoteam
• Delta i skolans systematiska kvalitetsarbete
• Delta i det årskursövergripande övergripande nätverket för specialpedagogiskt förbättringsarbete
• Dokumentera i Prorenata

Skolan har ett utvecklat EHT-team som jobbar mot specifika arbetslag utifrån förebyggande och främjande perspektiv. Det arbetet innebär, bland annat, att jobba tillsammans med våra pedagoger och eleverna i klassrummet samt i mindre grupper utanför klassrummet. Tjänsten innebär även att du har god kontakt med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation samt påbyggnadsutbildning till specialpedagog eller speciallärare. Du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Tidigare erfarenhet av arbete som lärare och specialpedagog inom grundskolan är meriterande, liksom kunskap om att utföra tester såsom ITPA, Logos, Lilla duvan etc.

Du behöver även ha god digital kompetens. Mycket god svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har kunskaper i fler språk.

Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Som person har du har ett bra bemötande samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Ditt förhållningssätt är relationellt, och inriktat mot att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor.

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum. Observera att det är två tjänster vi söker kandidater till.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar inte emot ansökningar via mejl.

Dela detta jobb

Speciallärare / specialpedagog - åk 6-9

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB