skoljobb.se

Speciallärare/Specialpedagog F-5 IES Skellefteå

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-06-28

Ansök nu

Speciallärare/Specialpedagog F-5 IES Skellefteå

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Speciallärare med intresse för kartläggning och utredning till F-5 på Internationella Engelska Skolan i Skellefteå

På internationella Engelska Skolan Skellefteå är vi ett team som drar åt samma håll. För att tycka om att jobba hos oss bör du dela vår övertygelse om vikten av tydliga värderingar, kollegialt lärande och gemensamma rutiner och förhållningssätt. We sing the same song.  

IES är stolta över sina medarbetare och har tagit fram en metod för att skapa en lugn och trygg skolmiljö. Detta gör att våra lärare får mer tid till att dela sin kunskap, både med elever och kollegor.

IES Skellefteå är en tvåspråkig skola där vi jobbar tillsammans, personal och elever, i en internationell miljö.  Du bör känna dig bekväm med att kommunicera med både elever,  deras familjer och personal på både engelska och svenska. 

Vi söker en speciallärare till F-5 till vårt team! 

> 1 tjänst på 100 %, tillsvidare. 6 månaders provanställning tillämpas. 

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog/speciallärare på F-3 så arbetar du elevnära. I din tjänst så ingår både det elevnära arbetet som speciallärare samt specialpedagogens övergripande kartläggningsuppdrag. 

Ungefär 50 % av din tjänst innebär att du, i samråd med klasslärare,  identifierar och arbetar med elever i behov av särskilt stöd i och utanför klass. Den andra delen av tjänsten innebär att du är ansvarig för att kartlägga elevers behov av stöd, dels genom pedagogisk kartläggning och dels genom läs- och skrivutredningar,  samt upprätta och följa upp åtgärder tillsammans med mentor, familj och elevhälsa.

Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med en specialpedagog med koordineringsuppdrag för hela F-9. Elevhälsan leds av Student Care Manager

Vem är du?

- Du är studerar till eller är utbildad specialpedagog och/eller speciallärare
- Du har kunskap om hur man skriver pedagogiska kartläggningar
- Det är önskvärt om du har kunskaper i Logos, Itpa, Kamel eller annat kartläggningsmaterial för att utreda specifika läs- och skrivsvårigheter. 
- Du har kunskaper om och delar Internationella Engelska skolans värderingar och ethos*
- Du har erfarenhet från arbete i skola.
- Du brinner för utveckling och ett kollegialt arbetssätt.
- Du behärskar svenska flytande i tal och skrift

*För mer information om vår skola, vänligen se www.skelleftea.engelska.se

Vi ser fram emot din ansökan vilken du sänder till recruitment.skellefteå@engelska.se. Glöm inte att bifoga både CV och personligt brev. Märk ansökan med ”IES Skellefteå specialpedagog/speciallärare 2021".

Dela detta jobb

Speciallärare/Specialpedagog F-5 IES Skellefteå

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB