skoljobb.se

Speciallärare/specialpedagog, gärna med inriktningen matematik

Ansök nu

Speciallärare/specialpedagog, gärna med inriktningen matematik

 

Mariehällsskolan 

Mariehällsskolan öppnades 2014 i det nybyggda området Annedal i Bromma. Skolan har idag ca. 600 elever i åk F-6. På Mariehällsskolan arbetar personal som är mycket engagerade och drivna med ett genuint fokus på elevernas lärande. 

Vi söker dig som vet alla elever kan lära och som är nyfiken och uthållig i att utveckla metoder att tillsammans med kollegorna nå alla elever. 

Elevernas kunskapsutveckling står i centrum och du behöver därför både vara lyhörd och flexibel. Vi brinner för skolutveckling och söker dig som vill vara delaktig i att tillsammans med kollegorna utveckla vår fina skola. Vi erbjuder en arbetsplats med erfarna och positiva kollegor, en nästintill nybyggd skola med ljusa lokaler, där eleverna har möjlighet att lära med egna digitala enheter (1:1).
Vi erbjuder också stora möjligheter till att bidra till vår utveckling av elevhälsoarbetet. 

Arbetsuppgifter

I uppdraget som speciallärare ansvarar du tillsammans med skolledning och övriga i elevhälsoteamet för att elevhälsans insatser på bästa sätt bidrar till elevernas måluppfyllelse och att eleverna ges goda förutsättningar för lärande.
Vårt fokus är att göra den pedagogiska, fysiska och sociala miljön tillgänglig för alla elever. Vi strävar efter att arbeta förebyggande och främjande.
Du kommer att ingå i EHT som består av en speciallärare, tre specialpedagoger, en skolkurator och en skolsköterska. EHT leds av rektor tillsammans med EHTs utvecklingsledare. 

Under läsåret 2019/20 har alla lärare i skolan genomgått Skolverkets kompetensutvecklingssatsning: Specialpedagogik för lärande: Lärmiljö och Digitala verktyg. Våra långsiktiga satsningar är Digitalisering av undervisningen och Tillgänglig lärmiljö.
Vi är inne i ett intensivt och positivt utvecklingsarbete där EHT bär en nyckelroll. Vi har en långsiktig plan för vårt elevhälsoarbete där insatser på organisationsnivå, kollegialt lärande och individuellt stöd ingår. 

Kvalifikationer

Du är grundskollärare med en påbyggnadsutbildning till speciallärare eller specialpedagog. Vi ser gärna att du har inriktningen matematik i din utbildning. 

Du har erfarenhet av komplicerade inlärningssituationer samt att ge råd, stöd och vägledning till skolans lärare och pedagoger.
Du är engagerad och driven och ser alla elevers potential!
Du har förmåga att skapa goda relationer och kan kommunicera väl med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du vill ha ett nära samarbete med din kollegor.
Som person kan du inspirera och engagera elever och kollegor för att möta dem utifrån deras individuella förutsättningar. 

Vi erbjuder dig 
Utvecklingsorienterad arbetsplats där vi aktivt arbetar med förbättringar och kvalitet 
Stor möjlighet att bidra till skolans utveckling 
Kollegialt lärande och samarbete i arbetslaget EHT 
Friskvård 

Dela detta jobb

Speciallärare/specialpedagog, gärna med inriktningen matematik

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen