skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Broskolans grundsärskola är en verksamhet för elever främst inom autismspektrum (AST) och intellektuell funktionsnedsättning på tidig utvecklingsnivå. Samtliga elever läser för närvarande enligt kursplanen för ämnesområden. Verksamheten vilar på en grund utifrån det tydliggörande pedagogiska perspektivet. Vi arbetar i två klassteam där även elevassistenter ingår. Eleverna erbjuds undervisning både enskilt och i tvärgrupper under dagen.

Arbetsbeskrivning
Du kommer förutom undervisning även ansvara för planering, utförande och utvärdering vilket utformas i samråd med teamet. Du är lyhörd för elevernas individuella förutsättningar och behov och arbetar för att utveckla åtgärder gällande undervisningen för eleverna. Du kommer som klasslärare vara ansvarig för 4-5 elever och ha det övergripande pedagogiska ansvaret gällande dessa elevers kunskapsutveckling. Förmåga till samarbete i team med lösningsfokusering krävs för arbetet och du har vana av samarbete med elevassistenter gällande arbetssätt och elevernas undervisning utifrån LGR 11. Du leder och organiserar ditt arbete så att en trygg lärandemiljö skapas och har en god bedömnings- och anpassningsförmåga. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för att skapa ny kunskap.

Kvalifikationer
Du är speciallärare/specialpedagog med behörighet att undervisa i grundsärskolans ämnesområden och i ett flertal av dess ämnen. Du har erfarenhet av arbete inom grundsärskola och elever med autism.

Personliga egenskaper: Du har ett strukturerat och organiserat arbetssätt och är tydlig, ödmjuk och rak i din kommunikation. Du är trygg, stresstålig, flexibel och har en god förmåga att leda och motivera andra, såväl elever som elevassistenter. Du har en drivkraft i att skapa engagemang och delaktighet och tar ett stort eget ansvar för ditt arbete. Som speciallärare leder du undervisningen samt arbetar direkt med elever i undervisningssituationer. Att du använder digital teknik som en naturlig del i undervisningen är en självklarhet. Erfarenheter av AKK är meriterande, liksom erfarenhet och kunskap om lågaffektivt bemötande.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    Heltid
Referensnummer    2019/2026

Kontakt    
Maria Wedin, maria.wedin@stockholm.se

Facklig företrädare    
Carina Andersson, Lärarförbundet, 08-508 21 251
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Speciallärare/Specialpedagog grundsärskola

Ansök nu

Dela detta jobb