skoljobb.se

Speciallärare/specialpedagog till Eneskolan Åk 4-6

Regioner
Utgår

2023-05-30

Ansök nu

Speciallärare/specialpedagog till Eneskolan Åk 4-6

En dag på jobbet

Som specialpedagog/speciallärare hos oss på Eneskolan mot åk 4-6 får du möjlighet att arbeta med både elever och pedagoger. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam där vi arbetar både främjande och förebyggande. Du kommer arbeta övergripande med analyser och processkapande för verksamhetens fortsatta utveckling. Du kommer göra pedagogiska kartläggningar och ansvara för att upprätta och utvärdera åtgärdsprogram samt arbeta med elever när insats beslutats av rekor inom klassenes ram eller med elever som beviljats åtgärdsprogram.  
Eneskolan är en skola där varje årskurs har en stormentor i åk 6–9. Mentor har i botten en lärarlegitimation och ansvarar för elevernas måluppfyllelse och sociala situation under sin skoldag. Mentor ansvarar för elevhälsoarbetet i sitt arbetslag och driver ärenden tillsammans med specialpedagog /speciallärare. 
På Eneskolan finns en väl utarbetad systematik i elevhälsoarbetet som du blir en del av att fortsätta utveckla. En skola som är utvecklingsbenägen, där vi värdesätter varandras kompetenser och samarbeten utifrån vad varje situation eller process kräver och hittar lösningar utanför boxen. 

Vi önskar att man tillträder tjänsten under ht 23 augusti. 


Vem är du?  

- Vi söker dig som är legitimerad speciallärare/specialpedagog  
- Vi ser gärna att din spetskompetens är mot läs och skrivutveckling.
- Du är väl förtrogen med LGR11 och har god förmåga att uttrycka dig professionellt i tal och skrift.   
- Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar.
- Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare samt kollegor. 
- Du är en mycket god organisatör, har struktur och ordning samtidigt som du har förmågan att vara mycket flexibel och beredd på snabba vändningar i det dagliga arbetet. Du måste brinna för att arbeta med barn, ha fingertoppskänsla och vara en mycket god kommunikatör. 

Krav:   
- Examen som specialpedagog eller speciallärare.   


Vi erbjuder dig
   

- Friskvårdsbidrag 3000 kroror per år       
- Pedagogisk lunch till ett subventionerat pris    
- Verksamhetsnära ledning    
- Ett ambitiöst och trivsamt kollegie som driver skolutveckling. 


Välkommen till oss!

En välfungerande kommunal grundskola, en arbetsplats med hög ambition och gedigen kompetens i en vacker omgivning. Eneskolan är en F–9-skola med ca 510 elever. På skolan arbetar ca 55 medarbetare. Skolan är indelad i fem arbetslag om 8–10 lärare, F–5, åk 6, åk 7, åk 8, åk 9. Varje arbetslag ansvarar för cirka 100 elever. I arbetslag 6, 7, 8 och 9 är det fyrparallelligt och varje årskurs har en mentor.
Lärarna samplanerar, sambedömer och utvärderar undervisningen för att säkerställa att alla elevers behov uppfylls och vi får en kvalitativ undervisning. Här har eleverna en viktig funktion för att de ska vara motiverade och ta ansvar för sin egen undervisning. Genom tät resultatuppföljning kvalitetssäkrar vi undervisningen och inkluderar vårdnadshavare för att veta att alla elever är på rätt väg mot sina individuella mål. I alla arbetslag har vi ett aktivt elevhälsoteam som verkar för att alla elever får undervisningen anpassad efter sina behov i den ordinarie klassen.

På skolan finns idag en kurator, skolsköterska, studievägledare och 1 speciallärare,  1 specialpedagog som har olika ansvarsområden. Skolan har en tydlig struktur och kvalitativa processer som är välkända för alla medarbetare och som kontinuerligt utvärderas. På skolans finns en studiegård med legitimerade lärare som ansvarar för några av våra elever som har behov av ett mindre sammanhang hela sin skoldag eller del av skoldagen.

Dela detta jobb

Speciallärare/specialpedagog till Eneskolan Åk 4-6

Södertälje kommun - Utbildningskontoret