skoljobb.se

Vi söker dig med speciallärar- eller specialpedagogexamen och som har en utbildning som grundskollärare eller gymnasielärare, gärna i matematik, i grunden. Samtidigt ser vi att du har en har vana och intresse av att bedriva tillgänglig och motiverande undervisning utifrån extraanpassningar och särskilt stöd. Vi ser även gärna att du har engagemang och erfarenhet av arbete med elever i åldern 15-20 år.

Dina huvuduppgifter blir att stödja både elever och pedagoger gällande anpassningar och särskilt stöd.
Du arbetar tillsammans med lärare, elevhälsa, elevsamordnare och ingår i programgruppen för Introduktionsprogrammet. Till läsåret 19/20 har programmet ett nytt upplägg och det finns stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av Introduktionsprogrammet på Ullvi.

Ullvigymnasiet erbjuder totalt 13 gymnasieprogram samt introduktionsprogrammet som håller hög klass och flera av dem har fått olika kvalitetsutmärkelser. Vi är stolta över vår skola som står för kvalitet, kreativitet och innovation. Samtidigt är samarbete, trygghet och trivsel viktiga delar i vårt arbete. Genom ett nära samarbete med näringslivet i regionen utvecklar vi ständigt våra program. Läs mer om vår skola på www.ullvi.koping.se 

Arbetsuppgifter:
I denna roll kommer du att få ett särskilt ansvar för att hålla ihop arbetet med extraanpassningar och särskilt stöd på Introduktionsprogrammet. Du kommer att ha en viktig roll i verksamheten genom att t ex arbeta med undervisning av elever, handledning av pedagoger, att delta i elevhälsoarbetet kopplat till programmet, göra kartläggningar och observationer. 
Tillsammans med den andra specialläraren på programmet och övriga kollegor arbetar du för att eleverna ska kunna nå läroplanens mål. Du ska ha en vana att utifrån elevens behov kunna utforma vilka extra anpassningar eller särskilt stöd som eleven behöver. 
Här blir dina tankar och kunskap som ett stöd till elevens hela skolvardag. Du behöver för att förstå elevens situation kunna kartlägga flera faktorer. Detta innebär att du har en del kartläggningsverktyg, men även har ett nära samarbete med ordinarie lärare, med annan personal inom elevhälsan och vårdnadshavare.
Du kommer att inom dina ämnen undervisa elever i mindre eller större grupp.
Du kommer även att ha till uppgift att driva och hålla i utvecklingsarbete i samarbete med andra lärare för att förbättra och utveckla skolans undervisning och arbetssätt. 

Kvalifikationer:
Du är behörig speciallärare/specialpedagog med en lärarexamen i matematik i grunden. Alternativt har du en lärarexamen, mångårig erfarenhet av elevgruppen och en påbörjad utbildning till speciallärare/specialpedagog. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, och flexibilitet.
Du kan påvisa kunskap utifrån vetenskapliga grunder som är av vikt för aktuella elever och du har insikt i aktuell forsknings- och utvecklingsarbete. Det innebär att du arbetar självständigt och strukturerat för elever i behov av särskilt stöd.
Du ser till att forskningen förankras i skolans vardag. 
Det är en fördel att du kan påvisa erfarenhet från aktuella kartläggningsverktyg. 
Vi strävar alltid efter hög kvalitet och vi söker dig som är en tydlig ledare i klassrummet, men som också är ett gott stöd för dina kollegor och skolans lärare. 
Du har en förmåga att skapa en tydlig arbetsstruktur, tar ansvar för uppdraget och du är uthållig. 
Du har lätt för att samarbeta med andra och för att skapa goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare.
Du har goda yrkeskunskaper, visar ett aktivt, nära och stort engagemang i arbetet med ungdomar. 
Du har en god vana att arbeta med IT/digitala verktyg. 

•    Du är ansvarsfull, målmedveten och känner stor empati för de som du arbetar med. 
•    Du är trygg och stabil i din yrkesroll och kommunicerar på ett för eleverna tydligt och lösningsfokuserat sätt. 
•    Du ska kunna formulera dig väl i tal och skrift
•    Som person är du en lagspelare, men arbetar även självständigt. 
•    Du är strukturerad, noggrann och har alltid kvallitet i fokus och arbetar systematiskt, är uthållig och är resultatfokuserad.
•    Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, och flexibilitet.

Önskat tillträde för tjänsten är:
2019-08-01 men gärna 2019-06-01 om vi kan komma överens om ett bra upplägg för semester. 

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrunder. 
Tillsammans ska vi göra skolan trygg och utvecklande!

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i sam
  
Varaktighet/Arbetstid    Arbetsgivare
Heltid
Tillsvidare    Köpings kommun
 
Lön    Postadress
Månadslön 
Kristinelundsvägen 4
73185 KÖPING 
 
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2019-04-07
Ange referens: 34/2019 UN

 
Kontaktpersoner
Programrektor Paula Candolf, 0221-25421
Rektor Anna Ulfves, 0221-254 50
Fackliga kontaktpersoner
Repr för lärarförbundet Marcus Hallgren, 0221-25457
LR Marita Lindström, 0221-25410

Speciallärare/specialpedagog till introduktionsprogrammet på Ullvigymnasiet

Företag Köpings kommun
Regioner
Utgår

2019-04-07

Ansök nu

Dela detta jobb