skoljobb.se

Om arbetsplatsen

Har du erfarenhet av att arbeta som speciallärare/specialpedagog och vill vara del av enheten för närvarostöd för att främja skolnärvaro i Nynäshamns kommun? Nu tar vi krafttag för våra barn och unga med extra behov och vi söker DIG som vill vara med att påverka och göra skillnad! 

Nynäshamns kommun gör en stor satsning för att säkerställa skolnärvaro i kommunen. En enhet för närvarostöd har inrättats under hösten 2018 och tillhör organisatoriskt avdelningen för Stöd och Utveckling på Barn- och utbildningsförvaltningen. Du kommer att arbeta på uppdrag av skolorna och huvudfokus är de elever som har problematisk frånvaro. 

Vi arbetar dagligen utifrån vår värdegrund och skapar tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. I enheten arbetar en specialpedagog och två kuratorer. Tillsammans med dig, specialpedagog, kuratorer och våra skolpsykologer kommer ni att utforma, utveckla och arbeta med att främja skolnärvaro samt förebygga frånvaro. Stor dela av uppdraget innebär att samordna insatser kring elever som på olika sätt förlorat kontakten med skolan.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare kommer du att vara ett stöd i skolornas arbete för att de elever som har en problematisk skolfrånvaro kommer tillbaka i undervisning och till ett sammanhang som främjar elevens hela utveckling. Du kommer tillsammans med specialpedagog och kuratorer i enheten ta emot och prioritera uppdrag från kommunens skolor. Här är samarbetet med rektorer och den samlade elevhälsan en förutsättning för att se framgångar i uppdraget . Du kommer även att medverka i implementering av den handlingsplan för att säkerställa skolnärvaro som är beslutad i barn- och utbildningsförvaltningen. 

Du kommer att fortsätta vår goda samverkan med socialtjänsten i kommunen och bidra till fortsatt utvecklade samarbetsformer, vilket är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Socialförvaltningen och Barn och utbildningsförvaltningen har ingått i ett pilotprojekt gällande problematisk skolfrånvaro med Stor-Stockholm.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du utbildad lärare och har erfarenhet från arbete som speciallärare i skolmiljö. Du har även erfarenhet av att hitta olika ingångar till elevers behov av stöd i sitt skolarbete och att arbeta konsultativt. Du är van att samverka med andra aktörer i kommuner men även inom landstingets verksamheter. Vi ser det som ett plus om du även har kunskap och erfarenhet av handledning för lärare och pedagoger.

Som person är du trygg och stabil med god självinsikt, har hög integritet med tydlig etisk kompass samt är empatisk till din läggning. Då enheten är ny och under uppbyggnad vill vi att du är utvecklingsinriktad och bidrar med nya tankar och idéer samt kan omsätta dessa i konkreta resultat. Du har även ett flexibelt förhållningssätt: du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter samtidigt som du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Vidare är du van att arbeta med komplexa frågor på ett klokt sätt. 

Körkort för bil är önskvärt då vi till ytan är en stor kommun. 

Vi hanterar urval löpande och vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   BUN/2019/0029/023

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Iren Spreitz Degard

TF avdelningschef Stöd och utveckling 08-520 68165 iren.spreitz-degard@nynashamn.se

Speciallärare/specialpedagog till ny enhet för närvarostöd

Regioner
Utgår

2019-01-29

Ansök nu

Dela detta jobb