skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Skarpatorpsskolan är en kommunal F-9 skola i Skarpnäck. Skolan består av två byggnader F-3 respektive 4-9. Vi har också en grundsärskola F-6 i egna lokaler. Skarpatorpsskolan består av totalt 520 elever och 110 medarbetare. På 4-9 är det cirka 270 elever och 40 medarbetare. Vi är en skola med språket i fokus vilket innebär att vi arbetar mycket med läs och skrivprocesser samt kommunikation. Vi vet att en god språklig utveckling stärker elevernas möjligheter att klara även de övriga teoretiska ämnena. Därför har alla lärare på skolan arbetat med språkutveckling. Våra resultat i svenska är mycket bra. För att kunna bidra till att fostra demokratiska samhällsmedborgare är delaktighet ett av nyckelorden. Via ett kollegialt lärande utforskar vi tillsammans detta ämne ur en mängd synvinklar. Lärargruppen tycker att det är mycket spännande och lärorikt. Prioriterade områden för Skarpatorpsskolan är digitalisering, delaktighet och rörelse. Vi arbetar i årskursvisa arbetslag. I arbetslaget ingår lärare, specialpedagog, sva-lärare och fritidshemspersonal som tillsammans ansvarar för elevernas hela dag. Vi utgår från ett systemteoretiskt tänkande när vi samtalar med föräldrar och elever där helheten är viktigare än delarna. Arbetssättet är bland annat tematiskt där gruppen är oerhört viktig för det individuella lärandet. Efter varje temaperiod inbjuds föräldrar och anhöriga för att se vilket arbete som bedrivits. På Skarpatorpsskolan arbetar totalt sju specialpedagoger. I åk 4-9 är vi tre specialpedagoger, tre sva-lärare samt tre resurstjänster som arbetar för elever som behöver särskilt stöd både i klass och i mindre grupp. Vi har skolsköterska, psykolog och kurator på heltid samt Syv på deltid. Vi har också åtta förstelärare som bildar ett team för att tillsammans bidra till den skolutveckling skolan valt.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en speciallärare/specialpedagog med placering i årskurserna 4-9. Du kommer arbeta i ett spec-team som är nära knutet till vårt elevhälsoteam. Elevhälsoteamet besöker varje arbetslag 1g/månad för att utveckla arbetet med generella anpassningar och andra spec- samt elevhälsofrågor. I arbetet ingår att handleda både elever och lärare. Av dig krävs ett intresse för pedagogiska och metodiska frågor samt en god samarbetsförmåga med såväl elever, personal och inte minst föräldrar. Känner du igen dig i detta så är vi en skola för dig.

Kvalifikationer

Vi vill att du är utbildad speciallärare/specialpedagog med lärarbakgrund. 

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-04-01 eller enligt ök.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/520
Kontakt
  • Fredrik Holmeros, biträdande rektor, 08-50817231
Facklig företrädare
  • Christer Bertils, LR, 08-50817211
  • Jenny Jansson, Lärarförbundet, 08-50817251
Publicerat 2019-01-30
Sista ansökningsdag 2019-02-19
Legitimationskrav Lärare

Speciallärare/specialpedagog till Skarpatorpsskolan

Ansök nu

Dela detta jobb