skoljobb.se

Speciallärare till anpassad grundskola

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2024-05-31

Ansök nu

Speciallärare till anpassad grundskola

Välkommen att utvecklas med oss

Vi söker en lärare mot vår anpassade grundskola, inriktning Ämnen.

Svartbäcksskolans rektorsområde har Haninge kommuns största anpassade grundskola för åk 1-6. För närvarande har vi tretton klasser, 3 klasser mot Ämnen och 10 klasser mot Ämnesområden. I rektorsområdet finns också en grundskola för åk F-6 med 375 elever.

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats, och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för våra elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet. Vi har en väl utvecklad digital undervisning med digitala lösningar för alla klasser på skolan.

Ditt uppdrag

Sedvanliga läraruppgifter inom anpassad grundskola inriktning Ämnen., vilket innebär att du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna om vilka mål ni arbetar mot, samt progressionen i dessa mål. Du behöver vara lyhörd samt ha lätt för att samarbeta med både interna och externa kontakter. Du samarbetar tätt med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Det här söker vi hos dig

Du har lärarlegitimation och är behörig att undervisa i anpassad grundskola. Du har en god insikt och kunskap om skolans styrdokument. Du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK= Alternativ Kompletterande kommunikation får stort utrymme. Du har en god förmåga att samarbeta, delar med dig av kunskaper, erfarenhet och information i syfte att utveckla verksamheten. Du omsätter systematiskt skolans mål, planer och beslut..

Du har en god kunskap och erfarenhet av olika former av NPF-variationer samt beteendeproblematik. Som pedagog innehar du ett lågaffektivt bemötande. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån elevens behov. Du är lyhörd, ansvarstagande och ser vikten av att skapa goda relationer med elever, medarbetare och vårdnadshavare.

Vi söker med andra ord dig som "brinner för" denna målgrupp, är en kreativ och problemlösande person som ser möjligheter i utmaningar. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda digitala verktyg i din undervisning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet av arbete inom anpassad grundskola mot  ämnen.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor.

Fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid. Friskvårdscheckar, 2000:-/år

Intervjuer kommer ske löpande.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/28

Kontakt: Emma Lundin
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-01-22

Sista ansökningsdag:
2024-05-31

Dela detta jobb

Speciallärare till anpassad grundskola

Haninge kommun