skoljobb.se

logga

Speciallärare till Blästadsskolans grundsärskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-03-23

Ansök nu

Speciallärare till Blästadsskolans grundsärskola

Om arbetsplatsen

Blästadsskolans grundsärskola delar sedan många år lokaler med Blästadsskolans grundskola i stadsdelen Ekholmen. Grundsärskolans lärare träffas regelbundet, enligt kalendarium, för samarbete. Samverkan med grundskola och fritidshem är en del i det dagliga arbetet. Vi söker nu speciallärare/lärare till grundsärskolan på Blästadsskolan. 

Arbetsbeskrivning

Grundsärskolan söker nu en legitimerad lärare för undervisning i åk 1-3 på Blästadsskolans grundsärskola inriktning ämnen/ämnesområden. Uppdraget innebär delat mentorskap med lärarkollegor för elever i åk 1-3. Du kommer även att arbeta nära och i team med de elevassistenter som arbetar inom grundsärskolan. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra, följa upp och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån grundsärskolans styrdokument och elevens behov, enskilt såväl som tillsammans med det arbetslag som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Vi söker dig som är tydlig i ditt sätt att kommunicera, bedriver en modern och kreativ undervisning samt hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Vi förväntar oss att du har fokus på utveckling, har tydliga förväntningar på elever samt har god förmåga att anpassa undervisningen så att alla elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt.

Kvalifikationer

Du har legitimation som lärare och är behörig att undervisa inom grundsärskolans åk 1-3. Det är meriterande om du har några års erfarenhet som lärare inom grundsärskolan. Du har god insikt och kunskap om grundsärskolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du har god datorvana samt intresse av, och insikt i hur digitaliseringsuppdraget kan vara en del i den dagliga undervisningen.

För att lyckas i uppdraget behöver du ha erfarenhet av att arbeta med elever inom grundsärskolan som läser ämnen/ämnesområden, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt goda kunskaper inom AKK (Alternativ Kompletterande Kommunikation) så som till exempel tecken som alternativ och kompletterande kommunikation samt bildstöd.

Som person har du en helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet. Du har en empatisk förmåga och kan genom den sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du har även en pedagogisk insikt och en god förståelse för hur människan, utifrån olika förutsättningar, tar till sig kunskap samt anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du samarbetar väl med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt och du skapar kontakter och underhåller relationer i yrkesmässiga sammanhang. Vidare är du stresstålig och är lugn, stabil samt kontrollerad i stressiga situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker. 

Information om tjänsten

Tillträde: Efter överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6228

Kontaktperson:

Lena Norman, rektor, 013-205536, lena.norman@utb.linkoping.se

Timo Järvinen, LR, 013-263387, timo.jarvinen@utb.linkoping.se

Anette Jonsson, Lärarförbundet, anette.a.jonsson@linkoping.se

Dela detta jobb

logga
Speciallärare till Blästadsskolans grundsärskola

Linköpings kommun