skoljobb.se

logga

Speciallärare till Edsbro/Skebo och Gottsta skolor

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-04-13

Ansök nu

Speciallärare till Edsbro/Skebo och Gottsta skolor

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Välkommen att arbeta med oss på skolorna Edsbro, Skebo och Gottsta! Vi är tre skolor som tillsammans bildar ett rektorsområde med ett gemensamt elevhälsoteam. Nu förstärker vi med ytterligare en speciallärare/skollogoped att arbeta i huvudsak mot två av skolorna. Hela elevhälsoteamet träffas en gång i veckan med fokus på främjande, förebyggande och åtgärdande arbete på våra skolor. 

Arbetsbeskrivning

Du ingår i skolans elevhälsoteam där vi utgår från alla professioners kompetens i det hälsofrämjande arbetet på skolan. Du bidrar till att ge eleverna den ledning och stimulans som de behöver för att utifrån sina egna förutsättningar utvecklas så långt som möjligt utifrån utbildningens mål. Som speciallärare/skollogoped stödjer du och handleder lärare i arbetet med att anpassa lärmiljön både på grupp- och individnivå samt med att utforma extra anpassningar. I nära samarbete med lärarna följer du elevernas kunskapsutveckling och följer upp resultat från bedömningsstöd och andra kartläggningar. Du har en aktiv roll i arbetet med utredningar om särskilt stöd, i samverkan med elevhälsan och undervisande lärare, samt i upprättande av åtgärdsprogram. Du undervisar elever i behov av särskilt stöd individuellt, i grupp eller i ordinarie undervisningssituationer.

Kvalifikationer

Du är legitimerad speciallärare/specialpedagog alternativt att du har legitimation som logoped och intresse att använda din kompetens nom skolan. Du är uppdaterad kring kompensatoriska hjälpmedel och använder dessa i undervisningen. Du har god kunskap och kompetens inom digitala och formativa lärprocesser. Du är tydlig och lyhörd i ditt pedagogiska ledarskap och har förmåga att motivera och skapa lärmiljöer med fokus på inkludering och variation. Du har god samarbetsförmåga och skapar förtroendefulla relationer i dina kontakter med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Om arbetsplatsen

Rektorsområdet består av tre f-6 skolor belägna i Norrtälje kommuns västra delar. Skebo och Edsbro är två mindre skolor med åldersintegrerade klasser med ett naturskönt läge i de små bruksorterna Edsbro och Skebo. Gottsta skola ligger i Häverödal och är 1- parallellig med skogen som granne till skolgården. Tillsammans har skolorna ca 250 elever och de ligger med 15-30 minuters avstånd från varandra. Skolorna har ett gemensamt elevhälsoteam som stödjer elever och personal med främjande och förebyggande insatser för att ge alla elever möjlighet till en fungerande skolvardag med goda förutsättningar för lärande.

Så tycker medarbetare 

”All personal ser elevernas möjlighet att växa, utvecklas och få en tillit till sin egen förmåga!”

– Carina Oskarsson, speciallärare


”Här på skolan har vi härliga kollegor som stöttar och peppar varandra. Alla barn är allas barn är fokuset och vi strävar alltid efter hur allt
i verksamheten ska bli så bra som möjligt med hjälp av varandra. ”

– Rebecca Jansson, lärare åk 4-6

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Deltid 80%, tillsvidareanställning

Tillträde datum enligt överrenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-03-13

Sista ansökningsdag:

2023-04-13

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Grundskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Biträdande rektor

Sandra Helmestam, sandra.helmestam@norrtalje.se, 017525699

Martin Einarsson, martin.einarsson@norrtalje.se

Facklig representant Sveriges lärare

Rebecca Jansson, rebecca.jansson@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logga
Speciallärare till Edsbro/Skebo och Gottsta skolor

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen