skoljobb.se

Speciallärare till grundsärskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-17

Ansök nu

Speciallärare till grundsärskolan

Tillsvidare, heltid, ferietjänst.

Söker du en spännande arbetsplats där det finns utrymme att utvecklas och vara med och påverka? Du blir en del av ett kompetent arbetslag med unika möjligheter både att bidra till utveckling och till att själv utvecklas. Du kommer till en kreativ och stödjande miljö där vi både arbetar utifrån senaste rön och tillsammans bidrar till att skapa nya rön.

Vi söker en engagerad och kompetent lärare som vill vara med om att utveckla vår särskola, som utgår ifrån att alla elever kan lyckas och har möjlighet att nå sin fulla potential.

Vi ser gärna en speciallärare som trivs med att arbeta i en utvecklingsmiljö. Som lärare hos oss får du arbeta på en av landets största grundsärskolor och du får goda möjligheter till prestigelöst kollegialt lärande och samaverkan.  Du har också i ditt arbete stöd av skolans heltidsanställde beteendeanalytiker och av vår specialpedagog som är tillika talpedagog och specialsit på kommunikation. Alla skolans grundsärklasser har regelbunden handledning utifrån TBA.

Vi tror att du är lyhörd och kreativ och möter varje elev utifrån hens förutsättningar. Du är en trygg person, är lösningsorienterad och har ett positivt förhållningssätt. Din utgångspunkt är att lärandet ska vara kreativt och stimulerande samtidigt som det baseras på forskning och beprövade metoder.

Vi vill att du är en van IT-användare då vi använder många digitala verktyg i undervisningen. Alla elever har tillgång till en egen iPad. Du är även en god organisatör och leder arbetet mot verksamhetens mål. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor på en skola där vi arbetar för mångfald och utifrån ett inkluderande förhållningssätt.

Vi erbjuder dig

- en arbetsplats med en trygg och välkomnande atmosfär

- en miljö som är tillåtande, utmanande och kreativ med goda förutsättningar för behovsanpassat lärande

- en plats där varje elev ges möjlighet att utveckla sina förmågor och intressen och som är medaktörer i sitt eget lärande

- pedagogisk lunch

- kontinuerlig fortbildning samt handledning

- trivselaktiviteter och friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som

- har lärarexamen med aktuell behörighet

- är engagerad och möter varje elev utifrån hens förutsättningar

- är trygg i dig själv, har ett stabilt förhållningssätt och är van vid att leda medarbetare

- är bra på samarbete med både kollegor och föräldrar

- har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter istället för hinder.

Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande.

På Rösjöskolan finns tillgång till bibliotek, IT-pedagog och specialpedagog/speciallärare. Vi lägger stor vikt på ett språkutvecklande arbete och på att stimulera elevernas läsning. Det finns active boards i alla klassrum och eleverna har tillgång till egna datorer eller i-pads. Vi använder närheten till naturen både för att få kunskaper, men också för fritid och rekreation. I närområdet finns egen isbana, skidspår, uteklassrum, konstgräsplan och stora friluftsområden. Vi arbetar med Olweusprogrammet för att skapa trygghet och motverka mobbning.

Kontaktpersoner:
Anne Melin, bitr rektor Anneli Karlsson, tf rektor 
tfn: 08-5792 2963

Dela detta jobb

Speciallärare till grundsärskolan

Sollentuna kommun