skoljobb.se

Speciallärare till grundskola åk 7-9

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-14

Ansök nu

Speciallärare till grundskola åk 7-9

Vi utökar vårt elevhälsoteam och söker därför Speciallärare till Edsbergsskolan i Sollentuna, en grundskola åk 7-9.

Sollentuna kommun är redan en av Sveriges bästa skolkommuner och  vi jobbar mot ett gemensamt och tydligt mål - Sveriges bästa skola. Vi utvecklar våra undervisningsmetoder och vi delar med oss av vår kunskap. Vårt arbetssätt ger oss skickliga lärare, motiverade och engagerade föräldrar. Våra elever i kommunen såväl som på Edsbergsskolan når mycket goda resultat och vi arbetar målmedvetet med att utveckla skolan. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, vår målsättning är att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan.

På Edsbergsskolan förstärker vi vårt elevhälsoarbete och söker därför speciallärare. Du ingår i ett team med kompetens att undervisa och stödja elever enskilt såväl som i mindre grupper. Insatserna sker i kärnämnen såväl som i grundskolans övriga ämnen.

Du kommer att samarbeta med specialpedagoger, andra speciallärare och undervisande ämneslärare både i klassrum med elever och handledning av lärare men även i vår Studioverksamhet som finns till för elever som är i behov av extra insatser under en period eller särskilt stöd som varar under en längre period. Din kommunikativa förmåga behöver vara god både med elever och vårdnadshavare men även med de olika elevernas undervisande lärare.

Edsbergsskolan är en 7-9 grundskola med ca 450 elever och drygt 70 medarbetare fördelade på fyra arbetslag. På skolan finns även elever i förberedelseklass och grundsärskola. Skolan ligger “mitt i byn” i Edsberg med goda kommunikationer, nära till kultur, natur och sportfält. I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Google platform for education, som bland annat består av Google Drive vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla lärare har en egen dator och eleverna har en egen cromebook.

 

ARBETSUPPGIFTER:

Som speciallärare. Du ska med olika insatser och metoder arbeta direkt med elever eller grupper, väcka elevernas lust och intresse för att öka måluppfyllelsen. Du verkar för inkludering och för att skapa en god lärandemiljö för alla elever. Du har ett stort intresse för skolutveckling och om framgångsfaktorer i skolan. Din digitala kompetens är god, både i egen hantering och som pedagogiskt verktyg. Du har också en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta ansvar för sig själva.

Du kommer på Edsbergsskolan att mötas av en entusiastisk och kompetent personalgrupp med framåtanda och lustfyllt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

KVALIFIKATIONER

Du ska:

-vara utbildad lärare

-vara utbildad speciallärare med kompetens i flera av grundskolans ämnen och en vilja att stötta i de övriga

-ha erfarenhet av undervisning på åk 7-9

-ha intresse av att involvera ny forskning i verksamheten och fördjupa dig i UDL

-vara lösningsinriktad

-kunna samarbeta och samverka med kollegor

-ha lätt för att kommunicera med elever och vårdnadshavare

 

Heltidstjänst tillsvidare från och med 190812 eller enligt överenskommelse.

Rekrytering sker löpande.

Besök gärna Edsbergsskolan på facebook och på www.edsbergsskolan.se

 

Välkommen med din ansökan!

Frågor om tjänsten kontakta Tina Fellenius biträdande rektor Edsbergsskolan

telefonnummer 073-9152033 mailadress syo517@edu.sollentuna.se

Vi undanber oss all form av rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner:
Johanna Berström 
tfn: +46 0739152314 
mob: +46 0739152314 Tina Fellenius 
mob: +46 0739152033

Dela detta jobb

Speciallärare till grundskola åk 7-9

Sollentuna kommun