skoljobb.se

Speciallärare till Gymnasiesärskolans individuella program, Filbornaskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-01

Ansök nu

Speciallärare till Gymnasiesärskolans individuella program, Filbornaskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Filbornaskolan är en skola med fem nationella program (EK, SA, NA, BF och IN), tre introduktionsprogram och en gymnasiesärskola. Vi har totalt ca. 700 elever. Skolans profil är idrott och ca. hälften av alla elever har någon sorts idrottsinriktning. Vi har riksgymnasium i golf och simning, samt tio andra idrotter som nationell idrottsutbildning. Gymnasiesärskolan har ca. 100 elever fördelade på fem nationella- samt det individuella programmet.

Känslan på skolan kännetecknas av ett gott relationsklimat mellan elever och personal. Vi är en elevorienterad och lösningsfokuserad skola. "Helt enkelt en bra skola!"

ARBETSUPPGIFTER
I en av våra klasser går huvudsakligen elever med autism. Vi söker därför en lärare med rätt behörighet och erfarenhet från arbete i särskola med autistiska elever. På det individuella programmet finns ett arbetslag med ca. sju lärare och ett flertal kompetenta elevassistenter.

Du följer vår pedagogiska idé, som bl.a. innebär att ha en röd tråd från planering till slutlig bedömning. Du arbetar med IKT på ett naturligt sätt i undervisningen samt i den pedagogiska dokumentationen av elevernas lärande.

KVALIFIKATIONER
Du har lärarlegitimation och behörighet som speciallärare för tjänsten relevanta verksamheter. Du har erfarenhet av att arbeta med autistiska elever. Du har tidigare arbetet med AKK och TAKK och känner till vilka appar, program etc. som passar våra elever.

Du är en lugn person som använder dig av tydliggörande pedagogik. Du tar ansvar och initiativ och kan arbeta självständigt, samtidigt som du verkar för elevernas och skolans bästa.

Vi tillämpar löpande urval och ber dig därför att ansöka snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Speciallärare till Gymnasiesärskolans individuella program, Filbornaskolan

Helsingborgs Stad