skoljobb.se

Speciallärare till Gymnasiesärskolans nationella program, Filbornaskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-01

Ansök nu

Speciallärare till Gymnasiesärskolans nationella program, Filbornaskolan

Du vill något. Det vill vi med!
Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Filbornaskolan är en skola med fem nationella program (EK, SA, NA, BF och IN), tre introduktionsprogram och en gymnasiesärskola. Vi har totalt ca. 700 elever. Skolans profil är idrott och ca. hälften av alla elever har någon sorts idrottsinriktning. Vi har riksgymnasium i golf och simning, samt tio andra idrotter som nationell idrottsutbildning. Gymnasiesärskolan har ca 100 elever fördelade på fem nationella- samt det individuella programmet.

Känslan på skolan kännetecknas av ett gott relationsklimat mellan elever och personal. Vi är en elevorienterad och lösningsfokuserad skola.
"Helt enkelt en bra skola!"

ARBETSUPPGIFTER
Som lärare på gymnasiesärskolans nationella program kommer du att undervisa i de gymnasiegemensamma ämnena, t.ex. svenska, matematik. Du har nära samarbete med en kollega och undervisar grupper om ca 8 elever. Det kan även förekomma att du har enskild undervisning vid behov.

Du följer vår pedagogiska idé som bl.a. innebär att ha en röd tråd från planering till slutlig bedömning. Du är erfaren IKT-användare och använder dig utav detta på ett naturligt sätt i undervisningen och i den pedagogiska dokumentationen. Du ska vara en god pedagog för elever med särskilda behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med dubbel kompetens. Du ska vara:
- mellanstadie- alternativt högstadielärare med bred ämneskompetens, samt
- utbildad specialpedagog/-lärare med inriktning mot utvecklingsstörning. (Se vidare Skolverkets krav för att undervisa på gymnasiesärskola.)
Vi ser gärna att du har svenska som huvudämne.

Erfarenhet från att undervisa i särskola är meriterande men inget krav.

Du använder pedagogisk dokumentation som metod för att öka medvetenheten om det egna arbetet i skolan. Med hjälp av detta synliggör och reflekterar du över förhållningssätt och lärandeprocesser. Dokumentationen används för att förstå och fatta nya beslut. För dig är modern teknik ett självklart val i din roll som pedagog och du använder IK som verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. Din kunskap främjar kreativa och inkluderande lärmiljöer.

Du är bra på att arbeta med människor och visar förståelse för olikheter. Du skapar en trygg och positiv atmosfär omkring dig.

Vi tillämpar löpande urval och ber dig därför att ansöka snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Speciallärare till Gymnasiesärskolans nationella program, Filbornaskolan

Helsingborgs Stad