skoljobb.se

Speciallärare till Möckelngymnasiet

Företag Karlskoga kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-29

Ansök nu

Speciallärare till Möckelngymnasiet

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande.

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

I Karlskoga och Degerfors kommuner finns en gemensam gymnasieförvaltning.
Vi samarbetar med universiteten i både Karlstad och Örebro, framför allt när det gäller deras lärarutbildningar och lärarstuderande är ett vardagligt inslag i skolverksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetsuppgifterna ingår att hjälpa och stödja elever på nationella program i svenska och engelska. Stödet kan vara i form av enskilt stöd, i mindre grupp eller i klassrummet. Tillsammans med skolans övriga medarbetare arbetar du för att eleverna ska utvecklas positivt och nå sina mål med studierna. Som speciallärare ingår du i ett elevhälsoteam tillsammans med en specialpedagog, kurator skolsköterska och rektor. Elevhälsoteamet träffas varje vecka samt att det deltar med regelbundenhet i arbetslagens konferenser gällande elevhälsa. Som en viktig del i elevhälsans arbete ingår att delta i elevhälsans förebyggande och hälsofrämjande arbete.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs behörighet som gymnasielärare i svenska och engelska samt utbildning som speciallärare. Särskilt vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du utgår från en helhetssyn på elevernas studiesituation och du möter varje elev med respekt och öppenhet inför deras individuella behov av stöd.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Speciallärare till Möckelngymnasiet

Karlskoga kommun