skoljobb.se

logga

Speciallärare till Munkmoraskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-07-10

Ansök nu

Speciallärare till Munkmoraskolan

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Munkmoraskolan är en liten F-3 skola med ca 120 elever. Skolan ligger i centrala Gustavsberg i Värmdö kommun med bra bussförbindelser. Vi har en fantastisk utemiljö med stora lekytor och två konstgräsplaner. Dessutom har vi nära till lekparker och skogsområden.

Skolan har ljusa, fina och ändamålsenliga lokaler där vi använder Smartboards och iPads som en del av verktygen för ett optimalt lärande. Fritidshemmet har egna lokaler som inbjuder till olika typer av aktiviteter.

På Munkmoraskolan får alla elever ett tryggt och hållbart lärande för livet, hållbarhet för individen och hållbarhet för vår omvärld. Undervisningen är väl grundad i de lärandemål som finns i läroplanen, är tydligt strukturerad och erbjuder variation i arbetssätt och vi följer noga elevernas utveckling. Vi arbetar också målmedvetet och strukturerat med trivsel och trygghet. Hos oss på Munkmoraskolan är alla elever allas elever!
 

Tjänsten som speciallärare innebär att du tillsammans med alla medarbetare i skolan arbetar för att skapa en tillgänglig lärmiljö för alla elever. Du ingår i skolans Elevhälsoteam och ska ur ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv bidra till att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer tillsammans med pedagogerna och övriga professioner i Elevhälsoteamet. Som speciallärare har du en viktig roll i att utveckla och höja skolans förmåga att möta och stödja alla elevers lärande och utveckling. I din roll arbetar du till stor del aktivt enskilt och i mindre grupp med elever för att stärka deras möjlighet att uppnå utbildningsmålen. Du bidrar med handledning och konsultation till övriga pedagoger samt samarbetar väl med elever, vårdnadshavare kollegor. Tillsammans med rektor samordnar du elevhälsofrågor inom särskilt stöd och problematisk skolfrånvaro.

I arbetet ingår också att skriva pedagogiska utredningar tillsammans med undervisande lärare, upprätta och utvärdera åtgärdsprogram samt genomföra annan dokumentation kopplad till arbetet. Du ansvarar för genomförandet av screeningar samt analyserar och följer upp resultaten både på grupp- och individnivå.
 

Vi söker dig som är erfaren och legitimerad speciallärare med erfarenhet av att arbeta med elever i åk F-3. Du har kunskap om och erfarenhet av att genomföra olika typer av screeningar och har erfarenhet av att arbeta med Bravkod och gärna ITPA. Du har en fördjupad förmåga till att arbeta med individanpassade arbetssätt för elever i behov av särskilt stöd samt gedigen kunskap och erfarenhet av neuropsykiatriska svårigheter i olika lärmiljöer. Dina kunskaper om och erfarenheter av att arbeta med digitala hjälpmedel är goda. Det är meriterande om du arbetat specialpedagogiskt inom såväl svenska som matematik. Du har erfarenhet av att coacha och handleda pedagoger. Då vi är en liten skola är flexibilitet och ett gott samarbete extra viktigt för oss. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Som person är du empatisk, har ett stort engagemang, flexibel, ansvarstagande och kan ta egna initiativ. Eftersom du har mycket kontakt med elever, vårdnadshavare, arbetskamrater och skolledning behöver du ha lätt för att skapa goda relationer. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i ett team och har mycket god samarbetsförmåga. Du är bra på att stötta elever, utveckla deras självkänsla och i dialog på skolan skapa förutsättningar för eleverna att nå bättre skolresultat samt att må bättre i allmänhet. Du behöver i möten visa att du är trygg i din yrkesroll och du ska kunna kommunicera väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid sociala kompetenser och personlig lämplighet.
 

Anställningen är en tillsvidareanställning och omfattar 100% med tillträde 220809 eller enligt ök. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på ”sök jobbet” och följ sedan instruktionerna.
Välkommen med din ansökan senast 10 juli-22. Intervjuer sker löpande.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.
 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Cecilia Abrahamsson, rektor, tfn 08-570 470 73 eller via e-post cecilia.abrahamsson@varmdo.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

logga
Speciallärare till Munkmoraskolan

Värmdö kommun - Barn och utbildningsförvaltningen